Bonus de minim 300 de euro pentru încălzire și locuință. Pe lângă subvenția pentru costul locuinței și bonusul pentru îngrijirea copiilor de 150 de euro fiecare, în Austria Inferioară a fost stabilită și aprobată noua subvenție pentru costurile de încălzire și subvenția pentru costul locuinței.
Trebuia să poată fi solicitată încă din noiembrie, dara fost amânată până în decembrie. Subvenția pentru încălzire din Austria Inferioară pentru sezonul 2023/2024 a fost aprobată marți, precizează finanz.at.
Românii care beneficiază de aceste subvenții sunt cei care și-au înregistrat reședința principală în Austria Inferioară de cel puțin șase luni și ale căror venituri se situează sub rata de referință a alocației de egalizare din cadrul ASVG. Beneficiarii de ajutor social primesc această sumă fără a fi nevoiți să depună o cerere.
Bonusul se ridică la 150 de euro și se majorează cu încă 75 de euro pentru toate persoanele singure sau comunitățile de locatari care primesc o prestație în temeiul Legii de punere în aplicare a asistenței sociale din Austria Inferioară pentru cel puțin o lună în perioada decembrie 2023 – martie 2024.
Cererea pentru subvenția pentru costurile de încălzire poate fi depusă la municipalitatea de reședințăîncepând cu 20 decembrie 2023 și până la 31 martie 2024 inclusiv.
Citește și: OMV nu ține cont de sancțiunile occidentale. Compania austriacă va continua să cumpere gaz rusesc
Alocațiile familiale din Austria au fost majorate în 2023. Tot anul acesta a intrat în vigoare valorificarea prestațiilor sociale. Acest lucru înseamnă că prestațiile precum alocația familială, indemnizația de boală, alocația de studii și alte sume au fost sau vor fi ajustate anual la nivelul inflației în viitor. Noul cuantum al alocației familiale este cuprins între aproximativ 120 de euro și 174 de euro pentru fiecare copil.
După cum a convenit Guvernul federal în Consiliul de Miniștri de anul trecut, anunțata valorizare a prestațiilor sociale a fost adoptată în Consiliul Național, împreună cu eliminarea progresiei la rece.
Asta înseamnă că prestațiile sociale trebuie să crească anual cu întreaga valoare a inflației din anul precedent. Pentru prima ajustare, care a început în ianuarie 2023, se va utiliza inflația din iulie 2021 până în iunie 2022. Aceasta se ridică la o medie de 5,24%.
De exemplu, pentru o familie cu doi copii cu vârste de 12 și 14 ani, acest lucru înseamnă o creștere lunară de 15,56 de euro din 2023. (Citește AICI mai multe detalii)