- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri externe

Cădere spectaculoasă a veniturilor Tesla în primul semestru al 2024. Ce plănuieşte Elon Musk

26 Jul, 17:52 • Russo George
Constructorul de mașini electrice Tesla a anunțat rezultate financiare sub așteptările analiștilor pentru trimestrul al doilea din 2024, determinând o scădere de peste 10% a acțiunilor companiei pe data de 24 iulie 2024.
Cădere spectaculoasă a veniturilor Tesla în primul semestru al 2024. Ce plănuieşte Elon Musk

Tesla a raportat o scădere de 45% a venitului net în T2 2024, ajungând la 1,48 miliarde de dolari. Această scădere a fost influențată de vânzările reduse de vehicule electrice, marjele de profit diminuate și condițiile economice dificile, în ciuda eforturilor de reducere a prețurilor și a finanțării cu dobândă redusă. Cu toate acestea, veniturile totale ale Tesla au crescut cu 2%, ajungând la 25,5 miliarde de dolari, datorită creșterii activității de stocare a energiei și a unei sume neobișnuit de mari de credite de reglementare legate de cerințele privind emisiile.

Veniturile Tesla din mașini au scăzut cu 7% de la an la an, subliniind problemele potențiale legate de cerere și sensibilitatea pieței, afectând obiectivele ambițioase de vânzări ale companiei, potrivit News.ro.

Într-o mișcare menită să sprijine ambițiile de dezvoltare a tehnologiei autonome, CEO-ul Tesla, Elon Musk, a anunțat joi, 25 iulie 2024, că va discuta cu consiliul de administrație al Tesla despre o investiție de 5 miliarde de dolari în startupul de inteligență artificială xAI.

„Se pare că publicul este în favoare. Vom discuta cu consiliul Tesla”, a spus Musk într-o postare pe X, după ce un sondaj pe platforma de socializare a arătat că aproape 68% dintre respondenți au susținut investiția în xAI, dezvoltatorul chatbotului Grok.

Tesla întâmpină greutăţi în dezvoltarea tehnologiei pentru conducere autonomă

În timpul conferinței telefonice privind veniturile Tesla de la începutul acestei săptămâni, Musk a declarat că xAI va fi „de ajutor în promovarea conducerii autonome complete și în construirea noului centru de date Tesla”, adăugând că există oportunități de a integra Grok cu software-ul Tesla.

Tesla s-a confruntat cu numeroase obstacole tehnice și legale în proiectul de conducere autonomă în ultimii ani și încearcă acum să își consolideze infrastructura AI pentru a pregăti modele pentru tehnologia autonomă.

xAI, lansat de Musk anul trecut, a strâns 6 miliarde de dolari într-o finanțare din seria B efectuată în mai, aducând o evaluare post-bani de 24 de miliarde de dolari. Investitorii startupului includ Andreessen Horowitz și Sequoia Capital. Musk a lansat xAI pentru a concura cu producătorul ChatGPT OpenAI, susținut de Microsoft, și cu Google, parte a grupului Alphabet.

Marja și profitul auto Tesla din al doilea trimestru au scăzut sub estimările de pe Wall Street, deoarece compania a redus prețurile și a oferit stimulente pentru a crește vânzările.

Citeşte şi: Bubuie preţurile RCA în vara 2024, deși sunt plafonate de un an. ASF anunţă verificări