- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri externe

Cafeaua care îți taie pofta de mâncare. Ingredientul secret care oferă senzația de sațietate

17 Apr, 14:33 • Amarie Giorgiana
Pentru cei mai mulți dintre noi, o ceașcă de cafea este esențială pentru a începe ziua cu energie. Indiferent că vorbim despre un espresso rapid, un cappucino cremos sau o cafea simplă cu lapte, ritualul de dimineață nu poate fi complet fără această băutură iubită.
Cafeaua care îți taie pofta de mâncare. Ingredientul secret care oferă senzația de sațietate

Pentru cei mai mulți dintre noi, o ceașcă de cafea este esențială pentru a începe ziua cu energie. Indiferent că vorbim despre un espresso rapid, un cappucino cremos sau o cafea simplă cu lapte, ritualul de dimineață nu poate fi complet fără această băutură iubită în întreaga lume.

Însă, puțini oameni știu că există o variantă mai puțin cunoscută, numită cafea antiglonț (bulletproof coffe), care promit nu doar energie, ci și senzația de sațietate pe termen lung, notează express.co.uk.

Citește și: Trucul cu semințe de chia în cafea. Ajută la pierderea în greutate, oferă energie și menține sănătatea inimii

Ce este cafeaua antiglonț. Motivele pentru care trebuie să o consumi

Cafeaua antiglonț a fost inventată de antreprenorul american Dave Asprey, cunoscut pentru promovarea dietei Bulletproof. Această băutură este bogată în grăsimi sănătoase, iar rețeta de bază include:

  • cafea fierbinte
  • unt nesărat (preferabil de calitate superioară, de la animalele hrănite cu iarbă)
  • trigliceride cu lanț mediu (MCT), adesea extrase din ulei de cocos.

După ce ingredientele sunt amestecate, rezultă o cafea cremoasă, care seamănă perfect cu un latte, dar are un conținut caloric mai crescut.

Cafeaua antiglonț este populară în rândul celor care urmează diete low-carb sau keto. Astfel, aceasta acționează ca un înlocuitor al micului dejun, oferind energie din grăsimi în loc de carbohidrați. În plus, grăsimile adăugate încetinesc digestia și pot contribui la reducerea poftei de mâncare în timpul dimineții.

Un studiu din 2021 arată că o porție de 250 de calorii de cafea antiglonț a crescut nivelul de sațietate și a redus necesitatea de a consuma alte alimente timp de cel puțin trei ore. Cu toate acestea, potrivit cercetării, cafeaua nu are un impact semnificativ asupra performanței cognitive în comparație cu cafeaua neagră.

Cei care au încercat această băutură susțin că micul dejun tipic,  bogat în cereale și produse de patiserie, determină fluctuații ale zahărului din sânge și poate duce rapid la pofta de gustări dulci. În schimb, cafeaua cu grăsimi oferă o energie mai constantă și ține de foame mai mult timp.

Totuși, această cafea nu este recomandată persoanelor care se confruntă cu probleme hepatice sau colesterol ridicat. De asemenea, cei care nu tolerează grăsimile în cantități mari nu trebuie să consume băutura.

Citește și: Secretele din bucătărie: De ce sarea și scorțișoara sunt ingredientele magice care îți transformă cafeaua măcinată

Urmărește Daily Business pe Google News
Tags: