- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri externe

Călătoriile în Grecia, la un alt nivel în 2024. Inteligența artificială devine asistentul personal de călătorie al turiștilor

23 Jun, 21:25 • Fundeanu Madalina
Grecia digitalizată în 2024. A fost creată o nouă aplicație bazată pe AI, care va acționa ca un asistent personal de călătorie pentru turiști.
Călătoriile în Grecia, la un alt nivel în 2024. Inteligența artificială devine asistentul personal de călătorie al turiștilor

Ministrul Turismului din Grecia, Olga Kefalogianni, alături de ministrul Digitalizării, Dimitris Papastergiou, au prezentat la Galeria Națională mAiGreece, cea mai nouă aplicație digitală special concepută pentru turismul grecesc, potrivit Kathimerini, citat de HotNews.

Noua aplicație specială pentru turiștii care merg în Grecia

„mAiGreece” este o aplicație digitală, bazată pe inteligența artificială, concepută special pentru a pune la dispoziția turiștilor toate informațiile de care au nevoie pentru a se bucura de vizita în Grecia, devenind un asistent personal de călătorie.

Aplicația se va lansa oficial pe data de 10 iunie. Turiștii care vin în Grecia vor putea interacționa cu mAiGreece într-un mod similar cu ChatGPT. Ei vor trimite orice întrebare au direct în limba lor, fie în scris, fie verbal. Mai mult de atât, aplicația va folosi locația în timp real a turistului pentru a-i transmite informații despre atracții, muzee, situri arheologice, plaje cu steag albastru, spitale și centre de sănătate, secții de poliție, ambasade și consulate, precum și conținutul de pe visitgreece.gr.

Citește și: Vacanță în Grecia 2024. Tot ce trebuie să știi dacă pleci în concediu cu mașina

Grecia
Grecia

De asemenea, autoritățile elene au declarat că aplicația oferă răspunsuri exacte despre ce puteți face în cazul unui furt, dacă vă pierdeți documentele sau dacă aveți o problemă de sănătate.

„Are și un buton pe care când îl apeși apelează direct numărul european de urgență 112 și trimite și locația GPS în același timp, ceea ce e foarte util în situații de criză”, a spus Georgios Stafylakis, directorul biroului de turism din Grecia.

„mAiGreece” funcționează în 31 de limbi, cele 24 de limbi oficiale ale UE, dar și albaneză, chineză, japoneză, turcă, ebraică, arabă și coreeană. Aplicația va fi complet gratuită pe dispozitivele mobile prin App Store și Play Store.

„Nu toată lumea vorbește engleză și atunci când călătoresc e bine de știut că există un serviciu pe care îl pot accesa și pot lua legătura în situații de urgență cu spitale sau cu autorități. Mie mi se pare o idee bună care ar trebui copiată în absolut toate țările care primesc turiști străini”, spune Raluca Mureșan, specialist în turism.

Vezi mai multe știri: Avertisment pentru toți românii care pleacă în Grecia! Vacanțele le-ar putea fi ruinate. „Este extrem de îngrijorător”