- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri externe

Când este cel mai potrivit moment al zilei ca să călătoreşti cu avionul. Sfaturi pentru planificarea zborurilor.

15 Jul, 17:59 • Cornel Ghimeșan
Călătoriile cu avionul în timpul verii pot fi provocatoare din cauza condițiilor meteorologice instabile. Meteorologii avertizează că zborurile programate după-amiaza și seara sunt mai susceptibile la întârzieri și anulări din cauza furtunilor frecvente.
Când este cel mai potrivit moment al zilei ca să călătoreşti cu avionul. Sfaturi pentru planificarea zborurilor.

Când este cel mai potrivit moment al zilei ca să călătoreşti cu avionul. Vara aduce temperaturi ridicate și condiții meteorologice instabile, care pot duce la formarea furtunilor. După-amiaza și seara sunt perioadele cele mai predispuse la furtuni, deoarece căldura soarelui contribuie la ridicarea aerului cald și la formarea norilor de furtună. Chris Bianchi, meteorolog la 9News Denver, explică de ce este mai bine să rezervați zboruri dimineața în lunile de vară.

Când să alegi momentul în care să călătoreşti cu avionul

Chris Bianchi a testat personal riscurile unui zbor de seară și a ajuns să petreacă noaptea la Aeroportul LaGuardia, așteptând un avion întârziat. „Am încălcat regula principală pe care nu ar trebui să o încalci niciodată: nu rezerva un zbor după-amiaza sau noaptea, în timpul lunilor de vară”, a declarat el într-un video pe TikTok, conform Playtech. Explicaţia este simplă: „Dimineața tinde să fie mai calmă în majoritatea zonelor. Este nevoie de ceva timp pentru ca energia să se acumuleze și să declanșeze furtunile”. La rândul ei, Alyssa Glenny de la AccuWeather susține că „dimineața tinde să fie mai calmă în majoritatea zonelor. Este nevoie de ceva timp pentru ca energia să se acumuleze și să declanșeze furtunile”.

Citeşte şi: Lista sporurilor care aduc bani în plus la pensie în 2024. Anunțul pentru 5 milioane de români

Deoarece zborurile de dimineață au şanse mai mari să evite condițiile meteorologice nefavorabile care se dezvoltă pe parcursul zilei, pasagerii pot reduce considerabil riscul de a se confrunta cu întârzieri și anulări. Zborurile care pleacă devreme au șanse mai mari de a decola și ateriza la timp, oferind o călătorie mai lină și mai previzibilă.

Astfel, pentru a evita problemele, călătorii trbuei să ştie că zborurile de dimineață sunt mai puțin susceptibile la întârzieri și anulări cauzate de furtuni, deoarece condițiile meteorologice sunt mai stabile și calme în această perioadă a zilei, iar cele de după-masă şi seară sunt mai predispose la întârzieri și anulări. În plus, zborurile trebuie planificate şi în funcție de recomandările meteorologilor, pentru a minimiza riscul de întârzieri și probleme.

Citeşte şi: Meteorologii anunță când se va schimba vremea! Iată când vor fi și temperaturi de toamnă

Aceste sfaturi pot face diferența între o călătorie fără probleme și una plină de întârzieri și frustrări. Alegerea corectă a orei de zbor poate contribui semnificativ la o experiență de călătorie mai lină și mai sigură pe timp de vară.

Trăim în secolul vitezei, în secolul în care ORICE este la un click distanța, iar diferențele sunt dictate de calitatea “ambalajului”. Trăim în secolul în care suntem victimele dezinformării ... citește mai mult