- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri externe

Când vor putea românii să meargă în SUA fără vize? Marcel Ciolacu dă vestea

25 Jul, 09:09 • Bugiu ⁠Ana Maria
Premierul Marcel Ciolacu a declarat că românii vor putea merge în SUA fără vize de anul acesta, menționând și luna în care afirmă că „mai mult ca sigur” se va întâmpla.
Când vor putea românii să meargă în SUA fără vize? Marcel Ciolacu dă vestea

Premierul României, Marcel Ciolacu, într-un interviu oferit România TV, a anunțat că românii vor putea merge în SUA fără vie chiar de anul acesta. Mai mult, liderul PSD a subliniat atitudinea românilor față de zonele de extremism pe care le vedem în afara țării și riscurile pe care le presupun.

„Există riscuri, întotdeauna. Este riscul să dea şi o maşină peste tine (…). Am văzut prin votul de la locale şi de la europarlamentare că România a respins această zonă de extremism”, a spus premierul,  Ciolacu, în contextul recentelor atentate SUA, asupra fostului preşedinte Donald Trump.

Te-ar putea interes și: ELCEN a semnat un contract cu o companie din SUA. Bucureștenii ar putea avea o nouă sursă de energie

foto: viză SUA

Când vor putea merge românii fără vize în SUA

Cât despre când vor putea merge românii fără vize în SUA, Marcel Ciolacu a spus că „mai mult ca sigur, în noiembrie”. Acesta a adăugat și că anul acesta se rezolvă şi dubla cetăţenie pentru românii stabiliţi în Spania.

Ce spune Marcel Ciolacu despre retragerea lui Joe Biden

Premierul României a declarat că retragerea candidaturii președintelui american Joe Biden pentru al doilea mandat nu va afecta România, deoarece SUA este partenerul strategic al țării noastre, menționează sursa citată.

„Nu văd nicio influenţă (…). Noi nu vorbim de Ciolacu, de Ciucă, de Iohannis, vorbim de România şi Statele Unite. America este partenerul strategic, în principal, în primul şi în primul rând în ceea ce priveşte securitatea României”, a spus Ciolacu.

Marcel Ciolacu a explicat și că nu se va schimba nimic în țara noastră, dacă Donald Trump va fi ales președinte al SUA.

„Nu se schimbă cu nimic. România e o oază de securitate şi stabilitate regională (…). Suntem partener strategic, esenţial pentru Statele Unite în acest moment, regional. România e un jucător important în acest moment.

Şi faptul că avem şi o stabilitate politică conferită de această coaliţie de guvernare e un lucru foarte important (…). â

Părerea mea, că toate lucrurile bune pe care le-am reuşit au fost în această conjunctură de stabilitate. Această coaliţie, cu bunele şi relele ei, se poate mai bine, sunt ferm convins şi sunt de acord cu dumneavoastră, a adus României o stabilitate într-o perioadă complicată”, a precizat premierul.

Te-ar putea interesa și: Cine e Kamala Harris, femeia care se va înfrunta cu Donald Trump pentru preşedinţia SUA