- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri externe

Care sunt cele mai căutate destinații pentru vacanța de vară? Turiștii vor lua cu asalt aceste locuri în 2024

17 Jun, 23:58 • Adrian Popovici
Un studiu recent a arătat care vor fi cele mai populare destinații pentru turiști în 2024. Printre acestea se numără: Maroc, Mexic sau Tunisia.
Care sunt cele mai căutate destinații pentru vacanța de vară?  Turiștii vor lua cu asalt aceste locuri în 2024

Odată cu relaxarea regimului vizelor cu tot mai multe țări de pe glob, dar și cu ieftinirea biletelor de avion către destinații pe care cu doar câțiva ani le consideram exotice, românii și-au diversificat destinațiile de vacanță. Acest lucru este vizibil și din căutările făcute de turiștii pe internet, notează Playtech.

Dar unde vor fi cele mai populare destinații în 2024? Vom fi în Europa, Asia sau poate chiar Africa? Specialiștii SALT.agency au analizat datele privind căutările pe internet pentru a vedea care sunt cele mai populare destinații pentru turiști în 2024.

Conform studiului lor, următoarele destinații vor avea parte de o creștere spectaculoasă a numărului de turiști în 2024:

Tunisia

Cu coasta sa însorită în Marea Mediterană, cultura sa unică și fascinantă și prețurile relativ ieftine, nu este de mirare că există un interes crescut al turiștilor pentru această șară. Stațiunile de pe plajele Golfului Hammamet, Sidi Bou Said și Djerba sunt mult mai puțin frecventate de turiști în comparație cu alte destinații populare din Mediterană, fiind astfel puțin mai liniștite și mai ieftine.

Experții ne explică faptul că turiștii preferă să viziteze această țară pe timp de primăvară. Atunci vremea este mai puțin toridă, fiind perfectă pentru cei care vor să relaxeze pe malul mării sau al unei piscine.

Turiști
Turiști

Te-ar putea interesa și: Top 5 destinații din Europa pe care le poți vizita cu 300 de lei pe zi. Orașul inedit din România care se află pe listă

Mexic, o nouă atracție pentru turiști

Această țară atrage turiști din toată lumea cu destinații precum Cancun, Tulum și Los Cabos. După cum arată datele, se pare că Mexicul va fi mereu o destinație populară pentru turiști. 2024 promite să fie un an foarte bun pentru industria horeca din această țară, odată cu deschiderea unor noi aeroporturi, noi rețele feroviare și alte forme de infrastructură  care face acest loc divers mai ușor de vizitat.

De la Guadalajara la Oaxaca, destinațiile exotice și variate ale Mexicului continuă să încânte călătorii din întreaga lume. Această țară oferă o gamă largă de experiențe, de la plajele paradisiace la orașele istorice pline de cultură și tradiție.

Maroc

O țară care s-a bucurat de atenția călătorilor din  toată lumea în 2023 și va fi într-o situație asemănătoare în 2024, Marocul pare să continue să fie o alegere populară pentru călătorii care doresc să descopere amestecul captivant de cultură africană și arabă. Orașe precum Rabat, Marrakech, Chefchaouen și Casablanca atrăgând milioane de turiști anual.

Țara încă are prețuri mici pentru vizitatori, chiar dacă industria turismului a avut parte de investiții masive, cu evenimente majore, cum ar fi Cupa Mondial de fotbal care ar urma să aibă 2030.

Citește și: Lovitură pentru românii care-și fac vacanțele în Grecia! Autoritățile, gata să ia măsuri dure pentru a limita numărul de vizitatori din cele mai populare destinații