- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri externe

Carlsberg a perfectat tranzacția anului în Europa. Compania daneză a cumpărat un gigant producător de sucuri

09 Jul, 13:35 • Cornel Ghimeșan
Carlsberg a achiziționat producătorul britanic de băuturi răcoritoare Britvic printr-o ofertă îmbunătățită de 3,28 miliarde de lire sterline (aproximativ 4,2 miliarde de dolari). Această achiziție marchează una dintre cele mai mari tranzacții din sectorul băuturilor din Europa recentă.
Carlsberg a perfectat tranzacția anului în Europa. Compania daneză a cumpărat un gigant producător de sucuri

Carlsberg a perfectat tranzacția anului în Europa. Carlsberg a plătit 1.290 pence pe acțiune pentru Britvic, cu un dividend suplimentar care a crescut oferta la 1.315 pence pe acțiune pentru acționarii Britvic. De menţionat că Britvic a respins oferte anterioare din partea Carlsberg în iunie, afirmând că acestea subevaluau semnificativ compania și perspectivele sale.

Carlsberg a perfectat tranzacția anului în Europa

Ian Durant, președintele neexecutiv al Britvic, a subliniat că această tranzacție va crea un grup internațional extins, bine poziționat pentru a profita de oportunitățile de creștere în diverse sectoare ale băuturilor. De asemenea, colaborarea dintre Carlsberg și PepsiCo va oferi grupului combinat o platformă robustă pentru succesul continuu pe piețele din Marea Britanie și Europa de Vest. Pe de altă parte, CEO-ul Carlsberg, Jacob Aarup-Andersen, a declarat în aceeaşi declaraţie că acordul combină „portofoliul de băuturi răcoritoare de înaltă calitate al Britvic cu portofoliul puternic de bere al Carlsberg şi capabilităţile de livrate pe piaţă, creând o propunere îmbunătăţită în Marea Britanie şi pe pieţele din Europa de Vest”.

Citeşte şi: UE pune presiune pe România să grăbească reformele fiscale. Boloș: Până în 15 octombrie trebuie să predăm planul

Britvic are un acord important cu PepsiCo pentru îmbutelierea și distribuția mărcilor sale în Regatul Unit și Irlanda. Renunțarea la clauzele de schimbare a controlului din contractul de îmbuteliere, convenită la începutul acestui an între Carlsberg și PepsiCo, a facilitat finalizarea acestei tranzacții semnificative.

Citeşte şi: UE pregătește o investiție masivă la granița României. Zeci de milioane de euro oferite de Bruxelles pentru proiecte esențiale

În acest context, tranzacția Carlsberg-Britvic reflectă strategiile de consolidare și expansiune pe piața europeană a companiilor din industria băuturilor, consolidând pozițiile și capacitățile acestora într-un mediu competitiv.

Trăim în secolul vitezei, în secolul în care ORICE este la un click distanța, iar diferențele sunt dictate de calitatea “ambalajului”. Trăim în secolul în care suntem victimele dezinformării ... citește mai mult