- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri externe

Cartofi toxici retrași de pe piață, după ce au fost puși la vânzare în supermarketuri. Aceștia conțin reziduuri de pesticide

30 May, 18:03 • Bocioacă Bianca
Cartofi toxici retrași de pe piață. Două lanțuri mari de supermarketuri i-au retras de la raft, deoarece este posibil ca aceștia să conțină reziduuri de pesticide.
Cartofi toxici retrași de pe piață, după ce au fost puși la vânzare în supermarketuri. Aceștia conțin reziduuri de pesticide

În mai multe laduri federale din Germania, cartofi timpurii puși la vânzare de două lanșuri de supermarketuri au fost retrași de la raft. Este posibil ca aceștia să conțină reziduuri de pesticide, a declarat un furnizor de produse alimentare din Adersleben din districtul Harz, potrivit ziarulromanesc.de.

Citește și: De unde provin, de fapt, roșiile și castraveții de la Lidl. Românii vor rămâne surprinși

Cartofi cu pesticide retrași de la vânzare

Hans-Willi-Böhmer Verpackung & Vertriebs GmbH informează despre rechemarea cartofilor timpurii de la mărcile Penny-Marktliebe și REWE Beste Wahl. Motivul retragerii preventive este detectarea unui produs fitosanitar peste nivelul maxim legal de reziduuri.

Recomandăm cu tărie să nu consumați produsul afectat, a spus acesta.

Iată care sunt cele mai importante informații despre produsele afectate:

Penny-Marktliebe

  • Soi de cartofi timpurii: Lilly, 2 kg,
  • EAN: 43337256378666
  • Lot: L20/03 463065

REWE Best Choice

  • Soi de cartofi timpurii: Lilly, 2 kg,
  • EAN: 4388860477726
  • Lot: L 20/02 WE: 463065

Citește și: Cât câștigă culegătorii de roșii din Germania sau Austria în 2024. Jobul vine la pachet cu salarii uriașe și o listă lungă de beneficii

Potrivit informațiilor, sunt afectate piețele din Berlin, Vrandenburg, Hessa (doar Penny Philippsthal), Mecklenburg-Pomerania de Vest, Saxonia Inferioară (acolo doar Penny Amt Neuhaus), Saxonia, Saxonia-Anhalt și Turingia.

Clienții ar putea returna alimentul pe piața respectivă și ar putea primi o rambursare a prețului de achiziție chiar și fără a prezenta bonul fiscal.