- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri externe

Cât au costat rochia și accesoriile de lux purtate de Carmen Iohannis la inaugurarea Casei României de la JO 2024 de la Paris

26 Jul, 13:58 • Alexe Raluca
Președintele Klaus Iohannis și soția sa, Carmen Iohannis, au inaugurat Casa României, eveniment de o mare importanță, organizat la Ambasada României din Paris, înainte de debutul Jocurilor Olimpice.

Klaus Iohannis și Carmen Iohannis au participat la inaugurarea Casei României, eveniment desfășurat înaintea începerii Jocurilor Olimpice. Pe lângă prezența lor la o astfel de ocazie, privirile tuturor participanților au fost atrase de ținuta primei doamne.

Citește și: Acum s-a aflat! Câți bani încasează Carmen Iohannis ca profesoară la un liceu din Sibiu. Dezvăluiri incendiare despre veniturile anuale

Cât a costat rochia și accesorile de lux purtate de Carmen Iohannis la Paris

Conform Libertatea, Carmen Iohannis a purtat o rochie albă cu imprimeu floral marca Dolce&Gabbana. Prețul acestei creații vestimentare este estimat la 1.500 de euro. Rochia a fost accesorizată cu o geantă de lux, cu mult mai scumpă, marca Christian Dior. Valoarea acesteia depășește 2.850 de euro.

În cadrul inaugurării Casei României de la Paris, în contextul începerii Jocurilor Olimpice, președintele Klaus Iohannis a ținut și un discurs în care i-a lăudat și încurajat pe sportivii români ce urmează să dea tot ce au mai bun pentru a ne face mândri ca națiune.

„Sunt bucuros să mă aflu astăzi aici, alături de dumneavoastră, pentru a deschide împreună simbolic ușile Casei României, aici, la Paris! Felicit Comitetul Olimpic și Sportiv Român, Ministerul Afacerilor Externe și Ambasada României la Paris, care au reușit să aducă un colț de acasă mai aproape de sportivi și de cei care au venit să susțină Echipa Olimpică, dar și de toți cei care vor dori să se reconecteze cu țara sau să o cunoască mai bine. Prin acest efort deosebit, palmaresul olimpic, valorile și cultura românească sunt mai bine reprezentate și promovate.

(…) În aceste zile, la Paris, mai ales în contextul internațional complicat, sportul ne demonstrează că, sub auspiciile cooperării, ale solidarității și ale prieteniei, poate exista competiție pașnică, dar foarte puternică. Participarea României la Jocurile Olimpice este un motiv de mândrie pentru noi toți și sunt sigur că în aceste zile pline de emoții vom fi mai aproape unii de alții.

(…) Dragi sportivi, ați muncit enorm pentru visul vostru olimpic și vă urez să trăiți toată această experiență cu bucurie și cu mult entuziasm. Sunt convins că veți face performanță și veți oferi multe momente frumoase românilor, care vă vor urmări prestațiile și vă vor susține din toată inima. Vă încurajez ca în arenă să fiți încrezători în puterea pe care o aveți și vă doresc să vă îndepliniți toate obiectivele pe care vi le-ați propus!”, a spus Klaus Iohannis.

La evenimentul de la Ambasada României au fost prezenți și sportivii români, antrenori, precum și personalități din lumea sportului, inclusiv Mihai Covaliu (președintele COSR) și Elisabeta Lipă (președintele ANS). Klaus Iohannis a transmis un mesaj de susținere și mândrie pentru sportivii români, subliniind importanța participării României la Jocurile Olimpice.

La finalul evenimentului, președintele, soția și alte personalități marcante au semnat un tricou care va fi păstrat ca amintire în cadrul ambasadei României de la Paris.

Citește și: Din ce mai câștigă bani Carmen Iohannis, în afară de salariul din învățământ. Prima Doamnă a României primește o sumă frumușică