Oamenii ar putea lua masa la un restaurant din spațiu începând de anul viitor, dacă firma franceză Zephalto nu va fi pusă în dificultate, spune stiripesurse.ro. Întreprinderea de turism a pus deja la vânzare biletele de pre-rezervare, pentru viitoarele călătorii, care vor avea loc într-o capsulă presurizată, denumită Celeste.
Zephalto a pus deja la vânzare biletele de pre-rezervare pentru oamenii care vor să ia masa la un restaurant din spațiu. Viitoarele călătorii se vor face printr-o capsulă presurizată, denumită Celeste. Ea va fi atașată unui balon stratosferic și va urca la o altitudine de 25 de kilometri. Oaspeții vor avea posibilitatea de a se minuna de curbura Pământului, iar în tot acel timp, vor fi serviți cu stil.
Biletele de pre-rezervare se vând la prețul de 10.000 de euro. Ele oferă cumpărătorilor șansa să își rezerve un loc. În total, o călătorie pe Celeste va valora 120.000 de euro. Zephalto a declarat că locurile primelor zboruri, de la sfârșitul anului 2024 și până la mijlocul anului 2025, au fost deja rezervate. În momentul de față, se vând bilete de pre-rezervare pentru jumătatea anului 2025 încolo.
Te-ar putea interesa și: Invenția revoluționară din România! Primul robot din lume care culege lavanda. Creatorii români au anunțat când va putea fi folosit de fermieri
Celeste promite să transporte 6 pasageri și 2 piloți la o altitudine maximă în doar 90 de minute, cu o viteză de 4 metri pe secundă. Capsula va pluti deasupra Pământului timp de 3 ore, astfel, oamenii vor avea posibilitatea să savureze o masă cu mai multe tipuri de mâncare și un vin francez bun.
De când Dennis Tito, primul „turist spațial” din istorie, a atins cerul în 2001, multe companii de turism au făcut mișcări din acest punct de vedere, în așa fel încât să transforme spațiul în următorul loc de vacanță obligatoriu de vizitat. Zephalto nu este singura companie care speră să transporte pasagerii într-un balon cu aer cald cu lux.
Compania floridiană Space Perspective acceptă în prezent, de altfel, rezervări pentru nava sa Spaceship Neptune. Călătoriile la „marginea spațiului” nu vor atinge spațiul suborbital, dar cu toate acestea, ele vor ajunge la o înălțime mai mare decât cu un avion comercial obișnuit. Farret d’Astiès compară atmosfera din capsula Celeste cu cea din avion, dar cu o priveliște mai incredibilă și cu senzația de lux.
Citește și despre: Raport oficial INS. Domeniile din România în care salariile au crescut cu peste 30%. Angajații din hoteluri și restaurante câștigă cele mai mici venituri