Singura opțiune pe care o avea utilizatorul Twitter era să șteargă postarea. Dar, făcând asta, ar fi însemnat că își dădea acordul cu faptul că a încălcat regulile. Interdicția ei inițială de 12 ore a durat trei luni, după ce ea a epuizat întregul proces de contestații online.
„Este pur și simplu o nebunie… Nu prea vreau să figureze în istoricul meu că am distribuit materiale pornografice, când nu am făcut-o”, a spus Mary McIntyre, despre refuzul ei de a șterge tweetul.
Contul ei a rămas vizibil altor utilizatori, dar McIntyre nu l-a mai putut accesa. Numai după ce BBC a publicat povestea femeii, Twitter a ridicat interdicția.
Here is the #IonizationTrail from the #Perseid #Fireball at 01:37 BST / 00:37 UT 13/08/22 from #Oxfordshire. Visually it was epic! Canon 1100D 18-55mm lens 8sec ISO-800 f/3.5. Video is made from the fireball + 7 subsequent images #Perseids2022 #PerseidsMeteorShower pic.twitter.com/jSw3OTSw15
— Mary McIntyre FRAS (she/her) (@Spicey_Spiney) August 13, 2022
McIntyre a spus că alți astronomi au distribuit videoclipul în numele ei, dar nu au suportat nici o consecință din partea companiei conduse acum de Elon Musk.
Astronoama britanică a fost îngrijorată că, dacă ar fi de acord cu regulile Twitter de ridicare a blocării contului, contravenția ei inexistentă ar putea fi semnalată autorităților, deoarece e supusă controalelor regulate, pentru a lucra cu copiii de vârstă școlară, explicând astronomia.
Pățania astronoamei britanice este însă, doar una dintre multle gafe făcute de Twitter.
Meteorologul american Ryan Vaughan s-a confruntat cu o interdicție similară, după ce a distribuit un videoclip cu combine de recoltat care lucrează pe un câmp noaptea. Imaginile au fost semnalate ca fiind un moment intim.
Vaughan a ales în cele din urmă să ștergă tweetul și să accepte în mod eronat că a încălcat regulile comunității Twitter, pentru că își dorea contul înapoi. „Nu este corect și este greșit”, a scris el pe Twitter. „Acest lucru trebuie remediat”.
Există, de asemenea, rapoarte despre conturile de Twitter semnalate în mod greșit ca aparținând copiilor sub 13 ani și blocate, inclusiv unul aparținând unei organizații de caritate pentru familiile persoanelor ținute ostatice și altul al unui jurnalist BBC.
Comentatorul de tehnologie Kate Bevan a spus că este un exemplu al limitărilor instrumentelor actuale de inteligență artificială utilizate de Twitter și alte rețele sociale pentru a îndeplini sarcini de moderare.
„Instrumentele AI sunt OK pentru decizii rapide și grave, dar arată că moderarea conținutului la scară este cu adevărat dificilă, atât pentru oameni, cât și pentru instrumentele AI care le sprijină”, a spus ea.
„Este și mai rău atunci când nu există oameni disponibili pentru a revizui deciziile proaste ale AI. În afară de nedreptate, înseamnă că modelul AI nu primește feedback, așa că nu va învăța niciodată să se îmbunătățească”, a mai spus Kate Bevan pebtru sursa citată.