- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri externe

Ce informaţii despre utilizatori colectează TikTok. Departamentul de Justiţie cere interzicerea aplicaţiei în SUA

11 Aug, 15:41 • Cornel Ghimeșan
Departamentul de Justiție al SUA acuză TikTok că a colectat informații sensibile despre utilizatorii săi, inclusiv opinii despre avort, controlul armelor și religie. Într-un context de preocupări legate de securitatea națională, Departamentul de Justiție solicită respingerea cererii TikTok de a anula legea care ar putea duce la vânzarea sau interzicerea aplicației în Statele Unite ale Americii.
Ce informaţii despre utilizatori colectează TikTok. Departamentul de Justiţie cere interzicerea aplicaţiei în SUA

Ce informaţii despre utilizatori colectează TikTok. Recent, Departamentul de Justiție a cerut unei curți federale să respingă cererea TikTok de a anula o lege adoptată în aprilie 2024, care impune companiei mamă, ByteDance, să vândă aplicația sau să o vadă interzisă în SUA. Potrivit Departamentului de Justiție, TikTok a utilizat instrumente interne de căutare pentru a colecta în masă informații despre utilizatori, bazate pe conținutul sau expresiile acestora. Aceste date includ opinii despre subiecte sensibile, cum ar fi controlul armelor, avortul și religia. În documentele depuse la Curtea de Apel a SUA pentru Circuitul DC, Departamentul de Justiție susține că aceste practici permit angajaților ByteDance și TikTok din SUA și China să acceseze informații sensibile, crescând riscul ca aceste date să fie stocate pe servere din China, scrie Playtech.

Ce informaţii despre utilizatori colectează TikTok

„Colectarea de date despre americani nu este o activitate protejată de dreptul la liberă exprimare, mai ales că multe dintre aceste date sunt clasificate”, a declarat un oficial înalt al Departamentului de Justiție, care a precizat că a fost găsit un soft prin care compania ByteDance, prin TikTok din SUA, colecta informații de la utilizatori despre opiniile acestora cu privire la probleme precum controlul armelor, avortul și religia, scrie The Wall Street Journal.

Citeşte şi: Cum este mai bine să plătești în Grecia, cash sau card? „Eu trăiesc acolo, dar nu este avantajos”

În acest context, TikTok a negat în repetate rânduri acuzațiile privind amenințările la adresa securității naționale și a catalogat eforturile de a interzice aplicația drept „neconstituționale”. Într-o declarație recentă pe platforma X (fostul Twitter), oficialii TikTok au afirmat: „Nimic din acest document nu schimbă faptul că Constituția este de partea noastră”. Dacă legea rămâne în vigoare și ByteDance nu vinde TikTok, milioane de utilizatori americani ar putea pierde accesul la platformă, stabilind astfel un precedent important în relația dintre guvern și companiile de tehnologie.

Citeşte şi: Cădere spectaculoasă a veniturilor Tesla în primul semestru al 2024. Ce plănuieşte Elon Musk

Pe de altă parte, câțiva miliardari americani și-au anunțat intenția de a prelua TikTok, dar compania care deține platforma ByteDance, a declarat că nici nu poate și nici nu vrea să își vândă operațiunile din SUA.

Trăim în secolul vitezei, în secolul în care ORICE este la un click distanța, iar diferențele sunt dictate de calitatea “ambalajului”. Trăim în secolul în care suntem victimele dezinformării ... citește mai mult