- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri externe

Ce nu au voie să depoziteze chiriașii în subsolul blocului, în Germania. Amenzi de până la 5.000 de euro pentru cei care încalcă legea

23 Aug, 19:26 • Bocioacă Bianca
Chiriașii care depozitează lucruri în subsolul blocurilor din Germania trebuie să fie extrem de atenți, altfel riscă să fie amendați. Există reglementări clare cu privire la obiectele interzise, pentru a evita riscurile de incendiu.
Ce nu au voie să depoziteze chiriașii în subsolul blocului, în Germania. Amenzi de până la 5.000 de euro pentru cei care încalcă legea

Subsolul unui imobil este folosit, în general, pentru depozitarea obiectelor care nu au loc în locuință. Cu toate astea, chiriașii trebuie să fie foarte atenți, pentru că unele articole nu sunt permise în aceste spații, din motive de siguranță. Legile din Germania prevăd amenzi semnificative pentru cei care încalcă regulile.

Ce nu au voie chiriașii să depoziteze la subsol

Printre articolele interzise se numără lichidele și materialele inflamabile, care pot reprezenta un pericol major. Aceste substanțe sunt adesea enumerate în regulamentele interne ale imobilului sau în contractele de închiriere. Printre cele mai frecvent interzise obiecte se numără:

  • Benzină
  • Lacuri și vopsele cu solvenți
  • Dezinfectanți
  • Uleiuri, inclusiv ulei de motor
  • Ziare vechi și hârtie
  • Îmbrăcăminte
  • Saltele

Citește și: Regula pentru care proprietarii şi chiriaşii din România riscă 5 ani de închisoare. Legea tocmai a fost adoptată

Depozitarea lichidelor inflamabile în subsol nu trebuie să depășească 20 de litri. În plus, este interzisă păstrarea containerelor explozice, cum ar fi buteliile de gaz. Potrivit „Catalogului amenzilor”, cei care încalcă regulile pot primi amenzi de până la 5.000 de euro.

În anumite zone, cum ar fi în Baden-Württemberg, amenzile pot fi ceva mai mici. Pentru 500 de mililitri de vopsele sau lacuri, amezile variază între 10 și 25 de euro, în timp ce pentru cantități care depășesc doi litri se pot aplica sancțiuni de până la 100 de euro, potrivit stiridiaspora.ro.

Totodată, chiriașii trebuie să ceară aprobare proprietarului înainte de a depozita lemne de foc, având în vedere riscurile de incendiu. Anvelopele auto, care pot contribui la răspândirea unui incendiu, pot fi și ele reglementate prin contractul de închiriere.

Citește și: Coșmarul trăit de un proprietar al unei locuințe, după ce și-a închiriat imobilul. Chiriașii nu plătesc nimic, însă nu îi poate da afară

Pentru alimentele perisabile, precum cartofii și merele, este important ca recipientele în care sunt depozitate să fie bine sigilate pentru a preveni atragerea rozătoarelor și paraziților.