- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri externe

Cea mai scumpă plajă din Italia: „Am cheltuit 1200 de euro în 2 zile, doar sezlongurile au fost 140 euro pe zi”

05 Aug, 21:35 • stefan.vlad
Cea mai scumpă plajă din Italia este situată în fața complexului Le Cinque Vele din Salento. Turiștii care doresc să se bucure de această experiență exclusivistă trebuie să achite prețuri considerabile. Vezi mai jos cât costă o zi petrecută în acest loc.
Cea mai scumpă plajă din Italia: Am cheltuit 1200 de euro în 2 zile, doar sezlongurile au fost 140 euro pe zi

Cea mai scumpă plajă din Italia. Cinque Vele Beach Club din Marina di Pescoluse este cel mai scump complex. Aici, un separeu pentru două persoane în „zona exclusivă” costă, în august, 652 de euro. Acest preț include paturi king-size, prosoape de plajă din bumbac, fructe și șampanie, precum și „serviciu concierge și butler”.

Citește și: Mihaela s-a întors în țară după 16 ani de Italia și povestește cum era viața la începutul anilor 2000: „Am căutat de muncă pe stradă”

Cea mai scumpă plajă din Italia

Jurnaliștii italieni nu și-au permis cea mai costisitoare opțiune și au ales o umbrelă și două șezlonguri în prima linie, rezervate online cu o seară înainte. Ele costă 124,20 euro în loc de 276. Această reducere are ca scop umplerea celor 64 de umbrele și șase gazebouri ale Clubului.

Fondatorul și directorul Alessandro Andrea Stivala nu vrea să audă de cuvântul ‘reducere’: „Este o variație de preț calculată de algoritmul nostru pentru a asigura ocuparea„.

O familie din Milano, care a stat în zona exclusivă, se declară mulțumită și spune că a cheltuit 1.200 de euro în două zile: „Nu suntem aventuroși, aici avem restaurant, dușuri calde și reci, parc verde, spa și parcare. Ne-au oferit chiar și șampanie. Dacă vrei să cheltuiești mai puțin, poți merge în altă parte: la Otranto, un gazebo costă un sfert. Prețul este adecvat serviciului: angajații trebuie să fie plătiți”. 

Pentru masa de prânz, rezervarea este obligatorie. Jurnaliștii Corriere au comandat tagliolini cu scoici și pesto de fistic, un platou de fructe și o sticlă de apă, iar toate au costat 38,50 euro.

O familie din Franța, Walter și Natalie, însoțiți de fiica lor, au cheltuit 260 de euro pentru prânz în care au mâncat pește proaspăt. „Toți numesc această zonă Maldivele din Salento. Când am ajuns, parcarea era goală. Nu am avut rezervare, am plătit 120 de euro”, explică Walter.