- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri externe

Cine e cea mai bogată femeie din lume. Duce o viață de lux după ce a moștenit un imperiu

25 Aug, 15:56 • Preda Silvia
Alice Walton a depășit-o pe Françoise Bettencourt Meyers, moștenitoarea L'Oréal, și a devenit de curând cea mai bogată femeie din lume. Averea ei este aproape de a atinge pragul de 100 de miliarde de dolari.
Cine e cea mai bogată femeie din lume. Duce o viață de lux după ce a moștenit un imperiu

Cea mai bogată femeie din lume e moștenitoarea imperiului Walmart. Averea lui Alice Walton, fiica magnatului Sam Walton, valorează pentru prima dată peste 95 de miliarde de dolari, conform Bloomberg Billionaires Index, informează businessinsider.com.

Prețul acțiunilor Walmart a crescut cu 44%, un nivel record, în 2024, iar asta a dus la o creștere de 25 de miliarde de dolari a averii sale. La sfârșitul anului trecut, averea lui Bettencourt-Meyers valora 100 de miliarde de dolari, iar Walton avea doar 70 de miliarde de dolari.

Dacă averea lui Alice Walton continuă să crească în ritm amețitor și va depăși pragul de 100 de miliarde de dolari, femeia se va alătura clubului de elită care îi include pe Elon Musk, Bill Gates și Warren Buffett.

Bettencourt Meyers ocupă locul 20 pe lista miliardarilor Bloomberg, indiferent de gen. Alice Walton ocupă locul 18, chiar în urma celor doi frați ai ei, Jim (98 miliarde de dolari) și Rob (95,8 miliarde de dolari).

Alice Walton, moștenitoarea lanțului de magazine Walmart, e cea mai bogată femeie din lume

Cea mai bogată din lume. Alice Walton, moștenitoarea lanțului de magazine Walmart. Foto: Stephen Ironside/https://crystalbridges.org/
Cea mai bogată din lume. Alice Walton, moștenitoarea lanțului de magazine Walmart. Foto: Stephen Ironside/https://crystalbridges.org/

Citește și: Moneda veche care te poate îmbogăți peste noapte. Se dau bani frumoși

Walton și Bettencourt Meyers sunt două dintre moștenitoarele aflate în fruntea topului Bloomberg, alături de Jacqueline Badger Mars și Abigail Johnson, ai căror bunici au fondat Mars și Fidelity.

În prezent, Françoise Bettencourt Meyers deține aproximativ 35% din acțiunile L’Oréal, liderul mondial în industria cosmeticelor.

Lista Forbes a miliardarilor lumii 2024:

  1. Elon Musk
  2. Jeff Bezos
  3. Bernard Arnault & family
  4. Mark Zuckerberg
  5. Larry Ellison
  6. Warren Buffett
  7. Larry Page
  8. Bill Gates
  9. Sergey Brin
  10. Amancio Ortega

Vezi și: Topul celor mai bogați și discreți oameni de afaceri din România. Mulți dintre ei nu sunt cunoscuți publicului dar au în spate imperii