- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri externe

Cine e Kamala Harris, femeia care se va înfrunta cu Donald Trump pentru preşedinţia SUA

22 Jul, 12:00 • Cornel Ghimeșan
Kamala Harris, actuala vicepreședintă a Statelor Unite ale Americii, a fost desemnată de Joe Biden ca succesoarea sa preferată pentru președinție în alegerile viitoare. Kamala Harris a intrat în istorie ca prima femeie și prima persoană de culoare cu origini indiene și jamaicane care a ocupat funcția de vicepreședinte.
Cine e Kamala Harris, femeia care se va înfrunta cu Donald Trump pentru preşedinţia SUA

Cine e Kamala Harris, femeia care se va înfrunta cu Donald Trump pentru preşedinţia SUA. Kamala Harris este născută pe 20 octombrie 1964, fiind fiica unui profesor universitar jamaican și a unei cercetătoare medicale indiene. A urmat cursurile Universității Howard și a obținut o diplomă de licență în arte, urmată de un doctorat în drept de la Hastings College of the Law din cadrul Universității din California. Şi-a început cariera ca avocat în cadrul biroului procurorului din districtul Alameda, California, apoi a devenit procuror în San Francisco, unde a avut un impact semnificativ asupra reformelor juridice locale. În 2010, a fost aleasă ca prima femeie și prima afro-americană în funcția de procuror general al Californiei. A ocupat această funcție până în 2017, câștigând recunoaștere pentru abordările sale progresiste.

Cine e Kamala Harris, femeia care se va înfrunta cu Donald Trump pentru preşedinţia SUA

Kamala Harris a fost aleasă alături de Joe Biden în 2020, devenind vicepreședintă a SUA. În această poziție, a avut un rol semnificativ în promovarea justiției sociale și a drepturilor civile. A vizitat România în martie 2022, subliniind importanța relațiilor internaționale și angajamentul față de aliații NATO.

Citeşte şi: Tentativa de asasinat asupra lui Donald Trump a deschis larg buzunarele lui Elon Musk. Fondatorul Tesla va dona lunar o sumă uriaşă pentru susţinerea campaniei prezidenţiale

Joe Biden a anunțat că nu va candida pentru un nou mandat, susținând-o pe Kamala Harris ca succesoare. Acest anunț a generat diverse reacții în rândul liderilor politici și al alegătorilor. Kamala Harris se confruntă cu o provocare semnificativă în competiția cu fostul președinte Donald Trump şi va trebui să-și consolideze poziția de lider al democraților și să atragă susținători pentru alegerile din noiembrie.

Elise Stefanik, președinta Conferinței Republicane din Camera Reprezentanților, a criticat decizia lui Joe Biden și a susținut că demisia sa ar fi necesară din cauza incapacității de a conduce. Aceasta a declarat că Donald Trump va câștiga în noiembrie pentru „a salva America”.

„Dacă Joe Biden nu poate candida pentru realegere, este incapabil şi nepotrivit să servească drept preşedinte al Statelor Unite. El trebuie să demisioneze imediat. Partidul Democrat este în cădere liberă absolută din cauza încercării lor flagrante de a acoperi faptul că Joe Biden nu este apt pentru funcţie. Toţi democraţii aleşi din America sunt vinovaţi de eşecul şi neputinţa lui Joe Biden, care a provocat criza frontierelor, inflaţia Biden şi haosul şi slăbiciunea din întreaga lume. Preşedintele Trump va câştiga în noiembrie pentru a salva America”, este mesajul transmis de Elise Stefanik.

Citeşte şi: Oligarhii lui Vladimir Putin, şi mai bogaţi după războiul din Ucraina. Au încasat dividende în valoare de 11 miliarde USD

Pe de altă parte, Kamala Harris și-a manifestat deschis aversiunea față de administrația Trump, în special în timpul audierilor pentru numirea lui Brett Kavanaugh la Curtea Supremă și în interogarea procurorului general William Barr.

Trăim în secolul vitezei, în secolul în care ORICE este la un click distanța, iar diferențele sunt dictate de calitatea “ambalajului”. Trăim în secolul în care suntem victimele dezinformării ... citește mai mult