NordLayer a prezentat un clasament care include cele mai atractive țări pentru telemuncă, susține profit.ro. Compania de securitate cibernatică a vrut să verifice evoluția statelor în acest segment de muncă, astfel, 66 țări au fost analizate, pe baza unor criterii de evaluare bine stabilite de către responsabili.
NordLayer a prezentat public clasamentul care conține cele mai atractive țări pentru telemuncă. Criteriile de evaluare se refereau la securitatea cibernetică, condițiile sociale și economice, abordarea bolii COVID-19 și infrastructura fizică și digitală. Țările au fost analizate din perspectiva acestor elemente, în așa fel încât să fie identificate cele mai bune pentru lucrul la distanță. Un astfel de job reprezintă un subiect de dezbatere major în ultima perioadă. Ultimele evenimente au determinat multe companii să funcționeze în acest sistem.
„Cu toate acestea, tendința este clară – de la începutul COVID-19, munca la distanță sau în sistem hibrid a devenit inevitabilă chiar și în companiile care anterior considerau importantă interacțiunea față în față”, declară șefa diviziei de tehnologie de la NordLayer, Juta Gurinaviciute.
Te-ar putea interesa și următorul subiect: Ce salariu are un database developer în România. Avantajul care îi atrage pe tineri mai mult decât remunerația
„De aceea NordLayer a efectuat această analiză detaliată și a luat decizia de a publica Global Remote Work Index. Am luat în considerare toți parametrii fundamentali pe care țările trebuie să-i îndeplinească atunci când cercetăm cele mai bune țări pentru munca la distanță, evaluând temeinic o serie de date.
Global Remote Work Index subliniază securitatea și fiabilitatea ambelor medii fizice și digitale. De asemenea, pune un accent deosebit pe securitatea cibernetică. În acest sens, indexul este un ajutor excelent pentru angajații de la distanță care doresc să se mute sau să lucreze într-o altă țară decât țara lor de origine”, completează Gurinaviciute.
Clasamentul începe cu Germania, fiind considerată cea mai bună țară pentru lucrul la distanță. Topul este continuat cu Danemarca și Statele Unite ale Americii, iar în cele din urmă, Spania și Lituania. Clasamentul este prelungit cu Olanda, Suedia, Estonia, Singapore și, în cele din urmă, Franța.
În ciuda faptului că Grecia ocupă locul 32 la nivel global, aceasta se consideră o destinație atractivă. Statul este poziționat pe prima poziție în ceea ce privește protejarea lucrătorilor de la distanță și ocupă locul 5 la nivelul securității cibernetice, 10 pentru atractivitate turistică la nivel global, respectiv, 49 pentru calitatea serviciilor de internet. Grecia pare mult mai atractivă pentru lucrătorii la distanță față de Malta, Cipru sau România. Statul român este poziționat pe locul 41 în ceea ce privește securitatea cibernetică, urmată în clasament de Bulgaria.