Rezultatele forajului realizat în acest an la Ouangolodougou „confirmă posibilitatea descoperirii (unui zăcământ) de mangan de importanţă mondială”, a declarat directorul general al Mako Gold Limited, Peter Ledwidge.
Suprafaţa fiecăreia dintre cele două terenuri în care au fost realizate foraje până la 50 de metri adâncime este de aproximativ şapte kilometri lungime şi un kilometru lăţime, se mai arată în comunicat, potrivit AFP.
Suprafaţa fiecăreia dintre cele două terenuri în care au fost realizate foraje până la 50 de metri adâncime este de aproximativ şapte kilometri lungime şi un kilometru lăţime.
Una dintre următoarele etape va consta în efectuarea „unei analize geofizice pentru evaluarea lăţimii şi a adâncimii” zăcământului, a adăugat Ledwidge, fără a specifica însă o dată.
Manganul liber este un metal mult folosit în industrie, mai ales ca element de aliere. Ionii de mangan au diverse culori și sunt folosiți în industrie ca pigmenți și ca oxidanți. De asemenea, ionii de mangan apar drept cofactori pentru o serie de enzime.
„Costa de Fildeş este unul dintre cei zece producători de mangan din lume”, potrivit companiei australiene.
Conform Ministerului Minelor şi Petrolului din Coasta de Fildeş, ţara are patru mine unde se exploatează mangan, situate la Bondoukou (est), Guitry (sud), Kaniasso (nord-vest) şi Lagnonkaha (nord).
Producţia acestui metal s-a ridicat la 1.325.525 milioane de tone în decembrie 2020, în creştere cu 12,16% comparativ cu 2019.