- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri externe

Compania care oferă salarii și bonusuri record! Cea mai mare creștere salarială din ultimii 25 ani pentru acești angajați

14 Mar, 10:43 • Fundeanu Madalina
O companie gigant promite angajaţilor din fabrici bonusuri și salarii record! Se anunță cea mai mare creștere salarială din ultimii 25 de ani!
Compania care oferă salarii și bonusuri record! Cea mai mare creștere salarială din ultimii 25 ani pentru acești angajați

O companie renumită le-a promis angajaţilor săi din fabrici cele mai mari salarii din ultimii 25 de ani, dar şi bonusuri record, potrivit Reuters, citat de News.ro.

Compania care promite angajaţilor din fabrici bonusuri și salarii record

Toyota Motor a hotărât miercuri, în urma negocierilor cu sindicaliștii, să acorde lucrătorilor din fabricile sale japoneze cea mai mare creştere salarială din ultimii 25 de ani, sporind aşteptările conform cărora creşterile extraordinare ale salariilor vor oferi băncii centrale libertatea de a face o schimbare cheie de politică săptămâna viitoare.

Toyota, Panasonic, Nippon Steel şi Nissan se numără printre unele dintre cele mai mari nume ale Japan Inc care au fost de acord să îndeplinească pe deplin cererile sindicatelor de creştere a salariilor, în cadrul negocierilor anuale ale salariilor care s-au încheiat miercuri.

Creşterile salariale sunt aşteptate să ajute să elibereze calea băncii centrale pentru a pune capăt politicii sale de ani de zile de rate negative ale dobânzilor, încă de săptămâna viitoare.

Toyota, cel mai mare producător de automobile din lume, a declarat că este de acord cu cerinţele de creştere a veniturilor lunare cu până la 28.440 de yeni (193 de dolari) şi plăţi de bonusuri record. Totuși, compania nu a furnizat o cifră procentuală pentru creşterea salariului.

„Observăm un impuls puternic pentru creşterea salariilor. Este important ca impulsul puternic de creştere a salariilor să se răspândească la firmele mici şi mijlocii”, a declarat reporterilor purtătorul de cuvânt al guvernului japonez şi secretarul şef al cabinetului, Yoshimasa Hayashi.

Prim-ministrul Fumio Kishida a făcut ca încheierea anilor de creştere slabă a salariilor să fie o prioritate de vârf, pentru a stimula cheltuielile slabe ale consumatorilor.

Citește și: Urmează zile grele pentru deținătorii de PFA. Câți bani vor avea de plătit chiar dacă nu au activitate sau sunt în faliment

angajați Toyota Motor
angajați Toyota Motor

Creşterile salariale din Japonia s-au menţinut cu mult în urma mediei grupului OCDE de ţări bogate. De asemenea, Banca Japoniei urmăreşte cu atenţie rezultatele ca un punct de date cheie pentru a decide când să pună capăt dobânzilor negative, în vigoare din 2016.

Banca, care a menţinut stimulente masive şi dobânzi foarte scăzute de ani de zile, mai mult decât alte ţări dezvoltate, în încercarea de a reanima o economie muribundă, urmează să organizeze următoarea sa întâlnire de stabilire a politicilor monetare în perioada 18-19 martie.

„Rezultatul negocierilor salariale anuale din acest an este esenţial pentru a decide momentul renunţării la stimulentele masive”, a declarat guvernatorul Kazuo Ueda miercuri, în parlament.

Angajaţii cer salarii majorate cu 5,85% pe an

Angajații marilor firme au cerut creşteri anuale ale salariilor de 5,85%, potrivit celui mai mare grup sindical din Japonia, Rengo, care, dacă s-ar ajunge la un acord, ar depăşi nivelul de 5% pentru prima dată în 31 de ani.

Hisashi Yamada, economist senior la Institutul de Cercetare al Japoniei şi expert în probleme de muncă, a estimat creşteri generale de la 4,2% la 4,3%, pe baza răspunsurilor ”destul de puternice” de până acum şi, posibil, mai mult de 5% pentru firmele de top. El a atribuit creşterile tendinţei de creştere a salariilor la nivel global, penuriei de forţă de muncă internă şi inflaţiei.

„Totuşi, sustenabilitatea unor astfel de creşteri salariale puternice şi dacă tendinţa de creştere a salariilor se va răspândi la companiile mici şi mijlocii în viitor este incertă”, a declarat Yamada.

salarii
salarii

Rezultatele negocierilor au depăşit aşteptările sindicatelor

Asociaţia Japoneză a Muncitorilor din Metale, Maşini şi Producţie (JAM), un sindicat care reprezintă lucrătorii de la micii producători, a declarat că creşterile salariale asigurate pentru membrii săi au depăşit aşteptările şi a avut loc o schimbare în mentalitatea lucrătorilor.

„Japonezii încep în sfârşit să realizeze că diferenţa dintre salarii în interiorul şi în afara ţării se măreşte semnificativ”, a declarat preşedintele JAM Katahiro Yasukochi reporterilor.

Firmele mai mici angajează 7 din 10 lucrători în Japonia, dar au avut dificultăţi să ofere creşteri semnificative ale salariilor, pentru că au mai puţine pârghii pentru a transfera costurile clienţilor.

Akihiro Kaneko, preşedintele Consiliului Japonez al Sindicatelor Metalurgiştilor, a confirmat punctul de vedere al lui Yasukochi, susținând că speră că rezultatele din acest an ar putea duce la un ciclu virtuos de salarii mai mari şi inflaţie.

Companiile de top, precum Toyota, sunt supuse presiunii din partea guvernului pentru a facilita creşterea salariilor, astfel încât salariile reale, care sunt ajustate pentru inflaţie, să poată inversa o serie de scăderi consecutive de 22 de luni.

„Sperăm că rezultatele noastre s-ar putea răspândi la toţi furnizorii noştri”, a declarat reporterilor responsabilul şef de resurse umane al Toyota, Takanori Azuma.

Vezi și: Lovitură pentru 150.000 de firme din România. Odată cu schimbarea modului în care sunt impozitate și-ar putea pierde statutul de microîntreprinderi

Urmărește Daily Business pe Google News
Alte articole
Aparatul care trebuie scos din priză în timpul furtunii. Riscurile la care ne supunem dacă nu-l deconectăm
Aparatul care trebuie scos din priză în timpul furtunii. Riscurile la care ne supunem dacă nu-l deconectăm
Căsătoriile și divorțurile devin mai scumpe din 2025. Taxele se dublează
Căsătoriile și divorțurile devin mai scumpe din 2025. Taxele se dublează
Program Kaufland, Lidl, Carrefour și al altor supermarketuri de sărbători. Sunt deschise până târziu în Ajunul Crăciunului
Program Kaufland, Lidl, Carrefour și al altor supermarketuri de sărbători. Sunt deschise până târziu ...
Ce se întâmplă dacă pui 500 ml de oțet în mașina de spălat. Trucul ieftin pe care îl știu puține gospodine
Ce se întâmplă dacă pui 500 ml de oțet în mașina de spălat. Trucul ieftin pe care îl știu puține ...
Motivul pentru care felicitarea de Crăciun postată de Prinţul William şi Kate Middleton a fost ștearsă la scurt timp de la publicare. Dezvăluirile fotografului Familiei Regale
Motivul pentru care felicitarea de Crăciun postată de Prinţul William şi Kate Middleton a fost ștearsă ...
Cât costă un cozonac Dubai făcut de Gabriela Cristea. Cu cât vinde prezentatoarea TV produsele de patiserie de Crăciun
Cât costă un cozonac Dubai făcut de Gabriela Cristea. Cu cât vinde prezentatoarea TV produsele de ...
Doliu în lumea muzicii! Trupa Proconsul trece prin momente grele. „Vălică al nostru a plecat și el, prea devreme”
Doliu în lumea muzicii! Trupa Proconsul trece prin momente grele. „Vălică al nostru a plecat ...
Cum l-a poreclit presa din Italia pe Dan Șucu după ce a devenit acționar majoritar la Genoa
Cum l-a poreclit presa din Italia pe Dan Șucu după ce a devenit acționar majoritar la Genoa
Ce are de gând să facă Aura Șova cu cei 100.000 de euro câștigați la Vocea României. Nimeni nu se aștepta la un asemenea răspuns
Ce are de gând să facă Aura Șova cu cei 100.000 de euro câștigați la Vocea României. Nimeni nu ...
Ce mașină va putea trece prima prin intersecție? Testul care dă dureri de cap multor soferi
Ce mașină va putea trece prima prin intersecție? Testul care dă dureri de cap multor soferi
Banca din România care dispare din februarie. Ce se întâmplă cu banii clienților din conturi
Banca din România care dispare din februarie. Ce se întâmplă cu banii clienților din conturi
De ce să nu ridici niciodată o bancnotă găsită pe parbriz. Noua metodă folosită de hoţi
De ce să nu ridici niciodată o bancnotă găsită pe parbriz. Noua metodă folosită de hoţi
Ce reprezintă zgomotele produse de centrala termică. Cea mai frecventă problemă tehnică ce apare la centrale
Ce reprezintă zgomotele produse de centrala termică. Cea mai frecventă problemă tehnică ce apare ...