Patronii companiilor evită să mai angajeze lucrători tineri, principalul motiv fiind atitudinea acestora. Un nou raport arată că întreprinderile sunt nemulțumite de modul de lucru al Gnerației Z și că încearcă să evite angajarea tinerilor ieșiți de pe băncile facultăților în viitor, potrivit Euronews.
Un nou raport arată că angajatorii sunt nemulțumiți de modul de lucru al membrilor Generației Z. Principalele motive sunt faptul că tinerii consideră că merită tratamente speciale și faptul că se ofensează rapid. Cercetarea subliniază faptul că, în viitor, întreprinderile ar putea evita angajarea tinerilor recent ieșiți de pe băncile facultăților.
Raportul a fost realizat cu ajutorul a 1.000 de manageri de angajare și s-a constatat că unul din șase angajatori ezită când vine vorba de angajarea celor din Generația Z. În același timp, mai bine de jumătate dintre respondenți au afirmat că cei născuți între 1997-2010 nu au o etică puternică a muncii, se confruntă cu dificultăți de comunicare, nu știu să gestioneze eficient feedback-ul și nu sunt pregătiți pentru cerințele forței de muncă.
Holly Schroth, lector la Haas School of Business la Universitatea din California a declarat că tinerii au pus prea mult accent pe activitățile extracurriculare, iar asta a dus la așteptări nerealiste privind locul de muncă și comportamentul cu superiorii lor.
„Ei [Gen Z] nu cunosc abilitățile de bază pentru interacțiunea socială cu clienții și colegii de muncă, nici eticheta la locul de muncă”, a declarat Schroth pentru Euronews Next într-un e-mail. „Ca urmare, este de datoria companiei să îl integreze în mod corespunzător pe noul angajat și să îi ofere o formare amplă. În plus, șeful trebuie să acționeze ca un antrenor, precum și ca un manager”, a adăugat ea, potrivit Daily Mail.
Șase din zece companii participante la sondaj au recunoscut că au concediat un absolvent angajat în acest an. Principalele motive sunt lipsa de motivație, lipsa de profesionalism, dar și abilitățile scăzute de comunicare.
„Mulți absolvenți recenți de facultate se pot confrunta cu dificultatea de a intra pentru prima dată în câmpul muncii, deoarece poate fi un contrast uriaș față de ceea ce sunt obișnuiți de-a lungul călătoriei lor educaționale. Ei sunt adesea nepregătiți pentru un mediu mai puțin structurat, dinamica culturală a locului de muncă și așteptările privind munca autonomă”, a spus Huy Nguyen, consilierul șef pentru educație și dezvoltarea carierei al Intelligent.
În același timp, managerii de recrutare participanți la sondaj au spus că unii lucrători se chinuiau să gestioneze volumul de muncă, întârziau frecvent și nu se îmbrăcau sau nu vorbeau adecvat.