Gigantul Microsoft a trecut prin trei runde de concedieri, în urma cărora 1% din personalul din birouri și divizii au rămas fără loc de muncă. Se estimează că aproximativ 1000 de oameni și-au pierdut locul de muncă.
„Astăzi am avut un număr mic de eliminări de roluri. La fel ca toate companiile, ne evaluăm prioritățile de afaceri în mod regulat și facem ajustări structurale în consecință”, a spus Microsoft într-un comunicat.
Recentul val de concedieri vine pe fondul unui mediu global înăsprit, a temerilor de recesiune, precum și a unei ierni tehnologice care i-a făcut pe investitori din ce în ce mai precauți cu privire la riscurile pe care și le asumă. Unii dintre angajații disponibilizați au apelat la Twitter și Blind, printre alte forumuri online, pentru a dezvălui că locurile de muncă le-au fost tăiate.
Potrivit datelor adunate de Crunchbase, peste 32.000 de lucrători din sectorul tehnologic din SUA din companiile Big Tech, cum ar fi Microsoft și Meta, au fost disponibilizați din cauza reducerilor masive de locuri de muncă până la sfârșitul lunii iulie. Platforma de transport în comun Uber, gigantul de streaming Netflix, precum și mai multe schimburi de criptomonede și platforme de creditare s-au numărat, de asemenea, printre companiile care și-au redus locurile de muncă.
Jamie Dimon, șeful celei mai mari bănci de investiții din SUA, JP Morgan Chase, a avertizat faptul că America este străbătută de vânturi nu foarte favorabile, iar că recesiunea este doar la o aruncătură de băț. Acesta mai declara că Rezerva Federală „a așteptat prea mult și a făcut prea puțin”, deoarece inflația a crescut în ultimele 18 luni, conform The Guardian. Dimon a subliniat că principali factori ai problemelor actuale sunt: efectele inflației accentuate, creșterile bruște ale dobânzilor și războiul Rusiei în Ucraina. Teama recesiunii împinge numeroase companii să facă disponibilizări.
Citește și: Fermierii europeni încep să se teamă de răspândirea lăcustelor. Invaziile sunt tot mai frecvente