- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri externe

Condiții de călătorie în Germania în iunie 2024: Euro 2024, vacanţe şi controale suplimentare

04 Jun, 15:50 • Russo George
Iunie 2024 se anunță a fi o lună aglomerată pentru călătorii din Germania, datorită unor factori precum Campionatul European de Fotbal (Euro 2024), începutul vacanțelor de vară în mai multe landuri federale și implementarea unor noi controale la frontieră. Pentru a naviga cu succes prin această perioadă agitată, este important să fiți la curent cu principalele schimbări și măsuri care vor afecta traficul și călătoriile.
Condiții de călătorie în Germania în iunie 2024: Euro 2024, vacanţe şi controale suplimentare

Începând cu mijlocul lunii iunie, Germania va introduce controale suplimentare la toate frontierele sale, în contextul organizării Euro 2024. Aceste măsuri vin în completarea controalelor staționare existente la granițele cu Polonia, Cehia și Elveția, care au fost instituite pentru a combate criza migrației și care vor expira la jumătatea lunii iunie.

Noile verificări vor implica inspectarea șoferilor și pasagerilor de mașini, autobuze, trenuri și avioane, potrivit Ziarulromanesc.de. Aceste controale vor fi probabil menținute pe tot parcursul sezonului de vacanță pentru a asigura securitatea în timpul evenimentului sportiv major.

Weekend prelungit la începutul lunii iunie

La sfârșitul lunii mai și începutul lunii iunie, locuitorii din mai multe landuri germane vor beneficia de un weekend prelungit datorită sărbătorii Corpus Christi (Fronleichnam), care are loc pe 30 mai. Aceasta este o zi liberă în landurile Baden-Württemberg, Bavaria, Hessa, Renania de Nord-Westfalia, Renania-Palatinat, Saarland, precum și în unele municipalități din Saxonia și Turingia. În această perioadă, traficul pe șosele va fi probabil intens, așa cum preconizează și Merkur.de.

Începerea vacanțelor de vară în Germania

Vacanțele de vară în Germania nu au loc simultan în toate landurile, o măsură destinată să contracareze aglomerația pe drumuri și în industria hotelieră. Patru landuri federale își vor închide școlile în luna iunie, ceea ce va duce la o creștere a traficului și la o aglomerație sporită în zonele turistice.

  • Bremen: 24 iunie – 2 august
  • Saxonia Inferioară: 24 iunie – 2 august
  • Saxonia-Anhalt: 24 iunie – 3 august
  • Turingia: 20 iunie – 31 iulie

Interdicție de conducere a camioanelor

Pe întreaga rețea de drumuri din Germania, se aplică o interdicție de conducere a camioanelor pe tot parcursul anului în zilele de duminică între miezul nopții și ora 22:00. În perioada sărbătorilor, de la 1 iulie până la 31 august, circulația camioanelor este interzisă sâmbăta între orele 7:00 și 20:00 pe anumite autostrăzi și drumuri federale. În iunie 2024, nu sunt prevăzute sărbători legale care să impună interdicții suplimentare, însă șoferii de camioane trebuie să respecte regulile existente pentru a evita amenzile semnificative.

Limitele privind transportul de alcool și ţigări

Călătorii din România către Germania trebuie să fie conștienți de limitele impuse asupra transportului de alcool, produse din tutun și numerar.

Limitele pentru alcool:

  • Băuturi spirtoase (coniac, whisky, rom, vodcă): 10 litri
  • Băuturi alcoolice dulci: 10 litri
  • Produse intermediare (sherry, vin de porto, Marsala): 20 litri
  • Vin spumant: 60 litri
  • Bere: 110 litri

Limitele pentru tutun:

  • Țigări: 800 de bucăți
  • Țigări din foi: 400 de bucăți
  • Trabucuri: 200 de bucăți
  • Tutun: 1 kg

Limitele pentru numerar:

Oricine transportă o sumă egală cu 10.000 euro sau mai mult (sau echivalentul în altă valută) trebuie să raporteze acest lucru autorităților vamale și fiscale. Nerespectarea acestor reguli poate duce la confiscarea fondurilor sau la amenzi severe.

Transportul alimentar în Germania

În cadrul Uniunii Europene, călătorii pot transporta carne și produse lactate destinate consumului personal, precum și plante sau produse vegetale, atât timp cât acestea sunt libere de dăunători sau boli și provin din statele membre UE. Această flexibilitate facilitează călătoriile și comerțul între statele membre, contribuind la confortul și satisfacția consumatorilor.

Citeşte şi: Soluția inedită folosită de o țară pentru a-și crește natalitatea. Bărbații primesc sute de dolari pentru a face copii