- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri externe

Copiii rămân fără alocații din 2025. Legea care i-a revoltat pe părinți

26 Jun, 21:54 • stefan.vlad
Copiii rămân fără alocații din 2025. Este vorba despre înlocuirea acesteia cu o garanție de bază, pentru că sărăcia în rândul familiilor reprezintă o problemă pentru societate. Noul Regulament se aplică în Germania, însă mulți sunt revoltați de această schimbare.
Copiii rămân fără alocații din 2025. Legea care i-a revoltat pe părinți

Copiii rămân fără alocații din 2025. Conform unui studiu, în Germania, mai mult de unul din cinci copii sub 18 ani și unul din patru tineri adulți cu vârste între 18 și 25 de ani sunt expuși riscului de sărăcie. Acest lucru reprezintă aproximativ 2,9 milioane de copii și 1,55 milioane de tineri adulți la nivel național. Așadar, 20,8% dintre copii și 25,5% dintre tineri sunt afectați de sărăcie.

Citește și: Câți bani primește în Germania un refugiat ucrainean care nu muncește și care nu plătește chirie. Nemții s-au săturat

Copiii rămân fără alocații din 2025

Suma exactă, pe care o vor primi familiile în cadrul Garanției de bază, pentru copii nu este încă stabilită, însă va fi impusă o sumă garantată și una suplimentară.

Suma garantată va corespunde cel puțin cu alocația primită de copii, adică 250 de euro. Aceasta va fi ajustată la fiecare doi ani. Suma respectivă va fi plătită pentru fiecare copil, indiferent de venituri sau alți factori.

În ceea ce privește suma suplimentară va fi compusă din mai multe elemente. O indemnizație pentru costurile locuinței, care în prezent este de 150 de euro. O altă indemnizație pentru educație și participare, în prezent fiind de 15 euro, precum și alocația de bază pentru copii.

Suma va fi stabilită în funcție de vârsta și veniturile copilului și ale părinților. Va fi calculată astfel încât, veniturile să acopere minimul necesar existenței unui copil. O maximă a veniturilor este estimată undeva la 573 de euro.

Cei care primesc alocație acum vor avea parte, din anul 2025 , de o nouă Garanție de bază. Ajutorul va fi oferit copiilor până la vârsta de 18 ani, maximul vârstei fiind de 27 de an în situații speciale. Cei care vor urma o formare profesională se vor bucura de acest ajutor până la vârsta de 25 de ani, iar cei care studiază până la vârsta de 27 de ani, potrivit ziarulromanesc.de.

Cum sunt impozitate pensiile în Germania în 2024?

Germania și România au praguri diferite de la care începe taxare pensiilor. În timp ce veniturile seniorilor germani sunt taxate de la aproximativ 5.000 de lei, pentru români pragul începe la 2.000 de lei.

Veniturile pensionarilor sunt un indicator semnificativ al nivelului de trai dintr-o țară, mai ales dacă luăm în calcul faptul că vorbim despre o categorie care adesea nu poate să revină în câmpul muncii. În acest context, mulți compară pensiile din România cu cele din Germania, dar și modul în care acestea sunt impozitate de către stat, notează Newsweek.

În ceea ce privește impozitarea pensiilor, Germania și România prezintă diferențe notabile, influențate de politicile fiscale și nivelurile de trai distincte ale celor două țări. O comparație între impozitele pe pensii din aceste două state europene în 2024 scoate la iveală aspecte relevante pentru pensionari. (Citește AICI mai multe detalii)