- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri externe

Criză de alimente la JO 2024. Sportivii se plâng că nu mai găsesc ouă şi carne de grătar

25 Jul, 19:36 • Cornel Ghimeșan
La JO 2024, organizate în Paris, sportivii au început să se plângă de lipsa unor alimente esențiale în satul olimpic. Aceştia au observat o raționalizare a ouălor la micul dejun și a cărnii la grătar, semnalând insuficiența acestor produse.
Criză de alimente la JO 2024. Sportivii se plâng că nu mai găsesc ouă şi carne de grătar

Criză de alimente la JO 2024. Partenerul oficial de catering al satului olimpic, Sodexo Live!, a recunoscut cererea foarte mare pentru anumite produse și a anunțat că volumele de alimente vor fi mărite pentru a satisface nevoile sportivilor. De asemenea, un purtător de cuvânt al grupului Carrefour, responsabil pentru aprovizionarea cu produse proaspete, a confirmat că vor revizui în creștere cantitățile inițial planificate, conform BBC.

Criză de alimente la JO 2024

Satul Olimpic are sarcina uriașă de a hrăni 15.000 de sportivi din 208 teritorii și națiuni, împreună cu echipele de sprijin, oficialii și voluntarii. În timpul celor două perioade de 15 zile ale Jocurilor Olimpice și Paralimpice, vor fi servite peste 13 milioane de mese, echivalentul cantității de alimente furnizate la 10 Cupe Mondiale de fotbal, transmite Antena 3.

Citeşte şi: Când vor putea românii să meargă în SUA fără vize? Marcel Ciolacu dă vestea

Pentru a răspunde diverselor preferințe culinare, satul olimpic oferă șase zone principale de bucătărie, inclusiv franțuzească, asiatică, afro-caribiană și internațională, cu un total de 500 de rețete diferite. Aceasta oferă sportivilor o gamă largă de opțiuni alimentare.

O cartă de calitate strictă a fost elaborată pentru a guverna alimentația la Jocurile Olimpice de la Paris, cu scopul de a reduce amprenta de carbon a meselor produse. Un sfert din toate ingredientele vor fi obținute pe o rază de 250 km de Paris, iar 20% vor fi certificate ca ecologice. Toată carnea, laptele și ouăle vor proveni din Franța, iar o treime din alimente vor fi pe bază de plante.

Citeşte şi: Bulgarii refuză să treacă la moneda euro. Cei din categoriile defavorizate se tem cel mai mult de adoptarea monedei europene

Pentru a promova sustenabilitatea, în satul olimpic au fost instalate două sute de fântâni de apă, sucuri și sucuri răcoritoare, iar paharele și vesela folosite sunt toate reutilizabile. Această abordare nu doar că satisface nevoile nutriționale ale sportivilor, dar și contribuie la protejarea mediului, aliniindu-se cu obiectivele de sustenabilitate ale Jocurilor Olimpice din Paris.

Trăim în secolul vitezei, în secolul în care ORICE este la un click distanța, iar diferențele sunt dictate de calitatea “ambalajului”. Trăim în secolul în care suntem victimele dezinformării ... citește mai mult