Australia se află într-o situație de criză, citează stiripesurse.ro. Ofertele de locuințe sunt insuficiente, iar totul se întâmplă din cauza unei greșeli făcute de Guvern. Responsabilii nu au anticipat creșterea rapidă a populației.
Guvernul din Australia a eșuat. Reprezentanții nu au reușit să anticipeze creșterea rapidă a populației, motiv pentru care, ofertele de locuințe nu sunt suficiente. Piața imobiliară se află într-o criză la momentul actual.
Australienii au fost chestionați, iar astfel, s-a constatat că peste 80% dintre aceștia sunt îngrijorați de criza locuințelor. Mai multe persoane au confirmat că opțiunile sunt limitate, și de altfel, ofertele la prețuri accesibile sunt aproape inexistente. Persoanele care reușesc să închirieze nu se simt atât de norocoase, având în vedere că variantele reduse îi obligă, practic, să se angajeze într-o plată colosală a chiriilor.
La momentul actual, mai mulți oameni se confruntă cu această problemă. Pe lângă prețul exagerat al chiriilor, determinat de lipsa de oferte din piața imobiliară, australienii trebuie să se descurce și cu ratele mari ale dobânzilor.
În ciuda tuturor acestor informații, s-a confirmat faptul că proiectele de noi locuințe vor fi descurajate de scăderea prețurilor proprietăților. Situația este una șocantă! Cererea se află într-o continuă creștere, cu atât mai mult că studenții internaționali se întorc la studii.
Ritmul imigrației a revenit în acest moment la nivelurile identificate de dinainte de începerea pandemiei. Mike Zorbas, directorul executiv al Property Council of Australia, a declarat public că reprezentanții trebuie să se găsească soluții cât mai rapide în această situație.
„Fie că este vorba de locuinţe proprii, închiriate sau sociale, trebuie să oferim mai multe oportunităţi de a produce altele noi şi să creem mai multe opţiuni” sunt cuvintele pe care Zorbas le-a declarat public.
Directorul executiv nu a evitat să recunoască că există mult prea puține case. Acesta a prezentat situația ca atare și a admis că trebuie să se construiască mai multe locuințe în acest moment. Zorbas a confirmat că începerea lucrărilor putea începe mai devreme de atât, astfel încât situația actuală să fie prevenită.
„Ambiţia comună de a construi un milion de case noi va necesita schimbări semnificative şi căutăm modalităţi prin care ne putem asigura că fiecare structură guvernamentală îşi face partea ei”, a completat Mike Zorbas.
Citește și: Domeniul imobiliar din România are de suferit! Tot mai puține case și terenuri ajung să fie cumpărate