- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri externe

Cum a descoperit un bărbat că i-a plătit timp de 15 ani factura la electricitate vecinului. Ce au spus reprezentanții companiei

19 Oct, 18:42 • Amarie Giorgiana
Un bărbat din California a avut parte de o surpriză de zile mari! Acesta a descoperit că i-a plătit factura la energie electrică vecinului său. Asta, timp de 15 ani.
Cum a descoperit un bărbat că i-a plătit timp de 15 ani factura la electricitate vecinului. Ce au spus reprezentanții companiei

Un bărbat din California a avut parte de o surpriză de zile mari! Acesta a descoperit că i-a plătit factura la energie electrică vecinului său. Asta, timp de 15 ani, potrivit The Guardian. Pe numele său, Ken Wilson, locuitor din Vacaville, California, a fost de-a dreptul șocat să afle că, cel puțin de 15 ani, i-a plătit din greșeală factura vecinului său. În toți acești ani, americanul a încercat să economisească energie pentru a-și reduce costurile, dar facturile lui erau extrem de mari.

Un bărbat i-a plătit factura la energie electrică vecinului timp de 15 ani. Cum a fost descoperită situația

După ani la rând în care bărbatul a încercat să înțeleagă de ce factura sa la electricitate era mai mare comparativ cu a altor vecini, Ken s-a decis să ia legătura cu compania locală de utilități, pentru a investiga problema. Aceștia au trimis un reprezentant la domiciliul său pentru a verifica dacă există vreo problemă cu contorul sau dacă cineva îl fură. Investigația a dezvăluit ceva uimitor: contorul lui Wilson era, de fapt, conectat la apartamentul vecinului său, nu la propria lui locuință.

Citește și: TerraPower, compania fondată de Bill Gates, va construi o centrală nucleară care folosește sodiul lichid ca agent de răcire. Reactoarele vor genera electricitate și vor produce hidrogen în Emiratele Arabe

După ce reprezentanții PG&E (Pacific Gas and Electric) au investigat situația, s-a descoperit că factura lui îi fusese atribuită vecinului, din greșeală. Situația nu dura de câteva săptămâni sau luni, ci de cel puțin 15 ani, respectiv din 2009. Cu toate acestea, bărbatul a preciat că el locuiește în apartament din anul 2006, fiind sigur că a achitat factura veciunului încă de la început, adică de 18 ani.

„Am încercat tot timpul să economisesc energie, să reduc costurile, dar era extrem de frustrant să văd că factura rămânea ridicată”, a declarat Wilson, conform ABC News.

Cu toate că astfel de situații sunt extrem de rare, iar reprezentanții PG&E (Pacific Gas and Electric)  au fost uimiți să descopere că bărbatul a achitat factura vecinului timp de mai mult de un deceniu, el va fi nevoit să continue să o achite pentru o perioadă. Asta, pentru că, factura poate fi modificată doar la următorul ciclu de emitere, potrivit reprezentanților.

Citește și: O femeie din Prahova a primit o factură uriașă la electricitate, după estimarea consumului de către compania furnizoare