- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri externe

Cum arată apartamentul de 800.000 de dolari deţinut de Volodimir Zelenski în Crimeea. Ruşii vor să-l naţionalizeze FOTO

04 Nov, 12:22 • Cornel Ghimeșan
Autorităţile ruse analizează posibilitatea de a-l lăsa pe preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski fără apartamentul de 800.000 de dolari din Crimeea. Proprietatea de lux a fost cumpărată în 2013 de Olena Zelenska, soția liderului de la Kiev.

Cum arată apartamentul de 800.000 de dolari deţinut de Volodimir Zelenski în Crimeea. Autoritățile ruse din Crimeea, peninsulă anexată ilegal în 2014, au declarat că iau în considerare naționalizarea proprietăților ucrainene, inclusiv un apartament de 800.000 de dolari deținut de președintele ucrainean Volodimir Zelenski, anunţă The Moscow Times.

Conform sursei citate, o comisie întocmește în prezent o listă a proprietăților deținute de persoane și state străine „neprietenoase” care ar putea fi supuse naționalizării, a precizat Vladimir Konstantinov, șeful Parlamentului din Crimeea.

Pe listă se află și un apartament din Yalta cumpărat în 2013 de Olena Zelenska, soția președintelui ucrainean. Aceasta l-ar fi achiziţionat de la omul de afaceri Oleksandr Buryak, pentru mai puţin de jumătate din valoarea de piaţă, a scris Reuters în 2019. Concret, este vorba despre un penthouse în Complexul Emperor de pe malul Mării Negre, în Crimeea. Olena Zelenska a plătit, în 2013, 163.893 de dolari pentru apartamentul cu trei camere, potrivit declaraţiei de venit depuse de soţul ei, deşi preţul estimativ era mult mai mare, ajungând în 2019 să fie listat de o agenţie imobiliară la suma de 790.668 de dolari.

Citeşte şi: Zelenski despre ruși: Este foarte comfortabil să mănânci mâncare italiană și apoi să spui că „Nu ne place Europa”; „Cumpărați-vă mașini rusești, cele mai bune mașini din lume”

Este posibil ca decizia autorităţilor ruse să fi fost luată după ce Vladimir Putin a denunțat acțiunile prin care bunuri aparținând rușilor au fost confiscate, ca parte a sancțiunilor impuse de Europa și SUA, din cauza invaziei.

Citeşte şi: Zelenski cere NATO să lanseze lovituri împotriva Rusiei: „Lovituri preventive, astfel încât să știe ce li se va întâmpla dacă le folosesc”

Șeful Parlamentului din Crimeea a mai declarat că Volodimir Zelenski „ar trebui să răspundă pentru toate crimele sale, în conformitate cu legea și justiția” şi a comentat dur intenţia preşedintelui ucrainean de vizita peninsula: „Așteptăm cu nerăbdare sosirea lui. O să-i oferim o cameră specială și trei mese pe zi. Asta cu vedere la mare nu va funcționa! Dar garantăm încălzire, electricitate și apă, precum și serviciile unui medic narcolog!”.

Trăim în secolul vitezei, în secolul în care ORICE este la un click distanța, iar diferențele sunt dictate de calitatea “ambalajului”. Trăim în secolul în care suntem victimele dezinformării ... citește mai mult