- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri externe

Cum este mai bine să plătești în Grecia, cash sau card? „Eu trăiesc acolo, dar nu este avantajos”

29 Jul, 14:26 • stefan.vlad
Cum este mai bine să plătești în Grecia, cash sau card? Și în acest an, cei mai mulți turiști români preferă litoralul grecesc, atât din punct de vedere la prețurilor, cât și pentru condițiile mult mai bune decât la noi. Însă, mulți se întreabă cum se poate face plata, pentru a ieși avantajos.
Cum este mai bine să plătești în Grecia, cash sau card? Eu trăiesc acolo, dar nu este avantajos

Cum este mai bine să plătești în Grecia, cash sau card? Pe un forum destinat persoanelor care călătoresc în Grecia, mai mulți internauți și-au exprimat părerea lor referitoare la cele mai bune variante de plată.

Românii de pe forumul respectiv îi îndeamnă pe cei care merg pentru prima dată în Grecia să aibă atât bani în numerar, cât și cash.

Citește și: O familie de români a cheltuit o avere în vacanță în Grecia. Cei doi soți au mers cu mașina personală și au stat la un hotel de trei stele

Cum este mai bine să plătești în Grecia, cash sau card?

Cash și revolut în euro. Orice card în ron implică comision de schimb. Revolut are curs bun în programul de lucru, schimbat lei în euro în revolut, și plătesti direct cu euro”, spune un turist, pe un forum destinat vacanțelor în Grecia.

Eu am plătit numai cu Revolut, dar cred că este ok și cu cardul de la bănci din România. Pe de altă parte, la magazine mici sau restaurante se preferă cash. Dacă vrei să negociezi prețul, la suveniruri de exemplu, sigur cash”, a spus un altul.

În Zakynthos dacă plăteam cu Revolut la magazinele mici, era puțin mai mult. Ei nu-și asumă comisioanele pentru POS. Nu vă gândiți că simțeam foarte mult diferența”, a spus altcineva.

Revolut/Salt pus în wallet la telefon. Mult mai comod, nu cari portofel cu tine, plătești peste tot cu telefonul. Bineînțeles și ceva cash dacă vreți să luați de la vânzători ambulanți, legume/fructe.

Referitor la cursuri de schimb nu înțeleg îngrijorarea: vorbim de sume mici, e irelevantă diferența de schimb valutar între salt și revolut. Vorbim de cheltuieli de vacanță, nu de zeci de mii de euro ca să conteze într-adevăr”, a explicat o altă persoană.

Eu trăiesc în Grecia și plătesc doar cu cardul, Piraeus sau Revolut. Cu card emis în România se poate plăti, dar nu prea cred că este avantajos.

Sunt locuri, mai ales la suveniruri, argintării, la unde cu cash ți se poate face ceva reducere. Sau comanzi ceva „la pachet” ce îți este adus cu scuterul și trebuie să plătești cu numerar”, a spus un alt conațional, pe un grup de Facebook.