Un crescător de vite din Turcia a început să pună ochelari de realitate virtuală unora dintre bovinele sale pentru a testa dacă producția de lapte este modificată de faptul că au impresia că se află pe un câmp cu soare. Până acum, experimentul vacilor care tăiesc în Metavers a dat rezultate bune, însă imagine de ansamblu este tristă.
Alte articole: Fermierii taxați pentru râgâitul și urina vacilor. Află care este țara care introduce în PREMIERĂ MONDIALĂ o astfel de lege
Cybercows sau vacile care trăiesc în Metavers sunt deținute de Izzet Kocak, un crescător de vite și fermier care trăiește în Aksaray, Turcia. În general, cu precădere pe perioada iernii, vacile sunt ținute în interior, iar realitatea virtuală ar trebui să le păcălească să creadă că sunt afară pe pajiște frumoasă. În teorie, acest lucru ar trebui să le facă să se simtă mai relaxate și mai fericite, astfel producând mai mult lapte.
Realitatea virtuală a fost prima data testată pe animale în Moscova, iar ochelarii au fost dezvoltați în colaborare cu veterinarii, astfel încât siguranța vacilor să fie asigurată. Kocak a folosit până acum dispozitivele VR pe două vaci, și rezultatele sunt pozitive, chiar dacă sistemul actual este foarte distopic și ciudat. Potrivit lui Kocak, producția de lapte de vacă a urcat de la 22 de litri la 27 de litri pe zi.
„Animalele văd o pășune verde și le dă un impuls emoțional.Sunt mai puțin stresate”, a explicat Kocak.
Rezultatele sunt atât de bune încât fermierul își dorește să extindă experimentul și să achiziționeze încă 10 dispozitive.
tot mai multe companii și specialiști din industrie încearcă să convingă oamenii că metaversul este viitorul, și nu doar un cuvânt prost folosit pentru a crea o a doua viață, mai bună, nu se poate să nu vedem că aceste vaci neajutorate încep să fie prinse în realitatea virtuală. Dispozitivele sunt fabricate cu scopul de a scăpa de climatul aspru al lumii exterioare și de a gândi unde va fi omenirea peste 20 de ani, spun susținătorii tehnologiei.