- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri externe

De la mașini care înoată prin apă la volane dreptunghiulare, Salonul Auto de la Paris le are pe toate. Vezi cele mai noi inovații din lumea mașinilor

16 Oct, 13:33 • Andrei Ene
Giganții auto s-au prezentat la Salonul Auto de la Paris pentru a prezenta cele mai recente concepte și modele de producție. Târgul, care se desfășoară bienal, s-a deschis luni, 14 octombrie și se va desfășura până duminică, 20 octombrie.
De la mașini care înoată prin apă la volane dreptunghiulare, Salonul Auto de la Paris le are pe toate. Vezi cele mai noi inovații din lumea mașinilor

Salonul Auto de la Paris s-a deschis, iar giganții auto au început să-și prezinte cele mai recente concepte și modele de producție, încercând să capteze atenția publicului cu designuri aparte și tehnologii parcă aduse din viitor.

Salonul Auto de la Paris vine cu cele mai noi inovații tehnologice

Se speră că Salonul Auto de la Paris se poate dovedi a fi un punct de cotitură pentru industria auto din Europa, mulți prezentând modele ieftine de vehicule electrice pentru a încerca să țină pasul cu industria chineză care se află în plină ascensiune.

Citește și : Prețul untului a atins un nivel record la finalul anului 2024, în Europa și SUA, din cauza scăderii producției de lapte și a creșterii costului pentru furaje

Peugeot a fost unul dintre producătorii care s-au remarcat la acest salon, datorită volanului Hypersquare. Inclusiv președintele francez Emmanuel Macron a rămas surprins de volanul dreptunghiular, care se aseamănă cu un controler pentru jocuri video. Acest lucru face mașinile mai atrăgătoare pentru publicul tânăr.

Gigantul auto chinez BYD, mare producător de vehicule electrice, a prezentat modelul său Yangwang U8 publicului francez.

SUV-ul hibrid plug-in este capabil să „înoate” pentru 30 de minute, să facă singur parcarea laterală și să facă o întoarcere completă pe loc, a declarat un purtător de cuvânt al BYD pentru CNBC.

Modelul Yangwang U8 poate întreprinde aceste manevre deoarece are patru motoare electrice diferite, câte unul pe fiecare roată. Producătorul chinez a precizat că această capacitate a vehiculului de a pluti nu este doar o caracteristică extra, ci are posibilitatea de a salva vieți în cazul unor inundații sau în cazul în care mașina are un accident care implică apă.

Citește și : Ajutor financiar de 1.000 de euro pentru cetățenii din categoriile vulnerabile. Criteriile de eligibilitate sunt stricte

Vehiculul vine și cu o dronă încorporată montată pe acoperiș, despre care compania spune că poate fi folosită pentru a arăta șoferului la ce să se aștepte mai departe pe drum. Acesta a fost introdus prima dată în 2023 și este vândut doar în China.

Producătorul francez Renault a prezentat modelul R4 de inspirație retro, un SUV electric mic, bazat pe modelul Renault 4. Vehiculul electric este conceput pentru a rivaliza cu modelele de buget de la producătorii chinezi.

Volkswagen, lovit de criză, a prezentat modelul Tayron de șapte locuri, o gamă care vine sub formă mild hybrid sau plug-in hybrid. Producătorul german a spus că Tayrn este al doilea cel mai mare SUV al acestuia, după modelul Touareg, și este valabil de la prețul de 45.475 euro.

Gigantul Stellantis, care deține Jepp, Dodge, Fiat sau Chrysler a anunțat noul Citroën C4 și C4X, pe versiunile hibridă, electrică sau diesel.