- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri externe

Decizie radicală la Netflix! Ce are de gând să facă compania, după ce acțiunile au scăzut cu 2%

13 May, 11:55 • Lupu Alexandra
Schimbarea anunțată de Netflix. Cea mai urmărită platformă de streaming are de gând să ia măsuri serioase, după ce acțiunile au scăzut.
Decizie radicală la Netflix! Ce are de gând să facă compania, după ce acțiunile au scăzut cu 2%

Publicația Wall Street Journal a informat în urmă cu puțin timp că Netflix se pregătește de schimbări majore. Concret, compania are de gând să reducă cheltuielile, după ce acțiunile au scăzut cu aproape 2%, spune ziare.com.

Decizii radicale la Netflix

Publicația Wall Street Journal a relatat în urmă cu puțin timp că Netflix are de gând să reducă cheltuielile, după ce acțiunile companiei au scăzut cu aproape 2%. În știrea redacției menționate erau citate mai multe persoane care cunosc această problemă. Liderii celei mai urmărite platforme de streaming i-au îndrumat pe angajați să acorde mai multă atenție cheltuielilor, dar cu toate acestea, se pare că nu vor exista concedieri sau vreo înghețare a angajărilor.

Netflix a refuzat să comenteze toate aceste informații. Acțiunile companiei au scăzut cu aproape 2%. Luna trecută, platforma a depășit estimările pentru primul trimestru, dar totodată, a oferit o prognoză sub așteptările analiștilor. Acest lucru a demonstrat dificultățile pe care le confruntă platforma la momentele actuale, dar totodată, provocările pe care le întâlnește în căutarea creșterii.

Citește și: Cutremur la Microsoft! Doi directori au vândut acțiuni ale companiei de 6 milioane de dolari

Netflix a declarat că a amânat lansarea unui plan de combatere a partajării neautorizate a parolelor în trimestrul al doilea, pentru a aduce îmbunătățiri. Pe măsură ce una dintre cele mai urmărite platforme de streaming se confruntă cu semne de saturație a pieței, compania încearcă să exploreze noi modalități de a suplimenta profitul și veniturile. Introducerea costurilor suplimentare pentru partajarea parolelor și un nou serviciu susținut din reclame sunt doar câteva dintre mișcările pe care platforma le-a amânat pentru moment.

Netflix
Netflix

În iunie 2023, Netflix a concediat 300 de angajați, mai exact, 4% din forța de muncă regăsită la nivelul companiei. Aceasta a fost a doua rundă de disponibilizări pentru a reduce costurile de la nivelul platformei.

Așadar, Netflix are de gând să reducă cu până la 300 milioane de dolari din bugetul de cheltuieli alocat inițial pentru anul 2023. Suma menționată reprezintă doar o mică fracțiune din cheltuielile totale ale platformei, care de altfel, a avut anul trecut cheltuieli estimate la 26 miliarde de dolari. Taxarea suplimentară a password sharing-ului a fost deja introdusă în Spania, motiv pentru care, 1 milion de abonați au renunțat în primul trimestru din acest an la Netflix. Noua taxă a determinat oamenii să se orienteze către platforme alternative, cu abonamente lunare mai ieftine.

Te-ar putea interesa și: Cutremur major pe piața business din București! O renumită afacere a ajuns la colaps financiar. Ce se va întâmpla pentru prima dată în ultimii 20 de ani