Românii au simțit intens creșterile de prețuri din ultima perioadă. Costurile au urcat semnificativ, o sticlă de suc de 2 litri fiind vândută și cu 12 lei. În contrast, vecinii bulgari par să fie într-o situație mai avantajoasă, plătind mult mai puțin pentru același produs.
Mulți români se plâng că ultimele majorări le dau bătăi de cap, iar produsele sunt mult prea scumpe pentru bugeturile lor. Astfel că, mulți preferă să se ducă câteva zile în Bulgaria pentru a se aproviziona, potrivit cancan.ro.
Te-ar putea interesa și: Motivele pentru care Bulgaria nu poate trece la moneda euro. Rezultatele unei noi analize
foto: cât costă un suc în Bulgaria
În România, prețurile au crescut extrem de mult, mai ales după taxa „pe zahăr” adăugată. Foarte mulți români se arată nemulțumiți de diferențele enorme de prețuri între noi și vecinii bulgari, care se află la „o aruncătură de băț” de noi.
O tânără care a vizitat litoralul bulgăresc a intrat într-un supermarket de la ei și a rămas uimită de cât poate să coste o sticlă de Pepsi la ei. Pentru o sticlă de suc de 2 litri, ea a plătit doar 2,9 leva, adică 5,35 lei în Bulgaria. În România, același produs poate ajunge să coste până la 12 lei, aproape dublu. Surpriza a fost, însă, atunci când tânăra a observat că sucul era exportat din România.
„Am găsit la bulgari Pepsi cu 2,9 leva, adică 5,35 lei și uitați ce scrie aici «ambalaj cu garanție». Adică sticla este românească și în România plătești 10 lei și ceva pe ea și aici plătești 5,35 lei”, a spus românca, într-un clip postat pe TikTok.
Văzând postarea, mulți români s-au arătat revoltați de diferența de prețuri, iar alții au încercat să justifice prețurile, punând pe seama „taxei pe zahăr” diferența mare.
„Din cauza taxei pe zahar, eu propun să fie 20 de lei sticla de suc cu zahar, dar să nu depășească 2 lei orice sticla de apă. Poate ne vindecam și noi de obezitate și alte boli cauzate de zahar”, a reacționat un internaut.
„Vai ce diferență. Am nuntă… merită să mă duc să iau de acolo pentru nuntă?”, a reacționat un altul.
„Așa este, doar ce m-am întors de acolo… toate mult mai ieftine… incredibil cât de rău ajungem noi”, a replicat altul.
„Am luat și eu Pepsi din Bulgaria și este foarte diferit la gust. Puțin dai, puțin face. L-am aruncat”, a precizat o altă persoană.
Într-adevăr, accesul ușor la băuturile carbogazoase poate duce la cumpărarea în masă a acestora, iar cantitățile prea mari consumate, facilitează obezitatea și problemele de sănătate. Medicii recomandă moderația în toate și consultul cu specialiști în ceea ce privește alimentația, mai ales.
Te-ar putea interesa și: Prețuri incredibile în stațiunea din Bulgaria preferată de români. Cât au plătit niște turiști pentru un consult medical