- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri externe

Donații record pentru Kamala Harris. A primit în doar 24 de ore cât s-a strâns pentru Joe Biden în două luni

23 Jul, 10:03 • Andrei Alina
Vicepreşedintele american Kamala Harris a obţinut un sprijin important pentru candidatura sa la Casa Albă, după retragerea lui Joe Biden. Pentru Kamala Harris și-a anunțat susținerea una dintre cele mai longevive şi mai cunoscute politiciene democrate din America - Nancy Pelosi, singura femeie care a fost preşedinte al Camerei Reprezentanţilor şi care se bucură încă de influenţă în rândul partidului.
Donații record pentru Kamala Harris. A primit în doar 24 de ore cât s-a strâns pentru Joe Biden în două luni

Kamala Harris şi-a asigurat sprijinul a zeci de politicieni şi personalităţi de rang înalt din cadrul partidului său, precum şi susţinerea unui număr suficient de delegaţi pentru a fi nominalizată de democrați pentru Casa Albă, conform unei numărători realizate de Associated Press.

În plus, vicepreședintele Statelor Unite, sprijinit de Joe Biden să intre în cursa pentru Casa Albă, a reușit să impulsioneze încrederea donatorilor de campanie. Kamala Harris a strâns donaţii record de 81 de milioane de dolari în primele 24 de ore, mai mult decât a strâns Biden în primele două luni de campanie.

În discursul său de după retragerea lui Joe Biden, Kamala Harris a promis să facă tot ce îi stă în putere pentru a-l învinge pe Donald Trump şi a promis să le ofere americanilor un „viitor mai luminos” în comparaţie cu „haosul, frica şi ura” propuse de rivalul său republican. Iată mai multe din discursul ei.

Citește și: Cine e Kamala Harris, femeia care se va înfrunta cu Donald Trump pentru preşedinţia SUA

 

De câte voturi are nevoie Kamala Harris pentru a intra în cursă contra lui Donald Trump

Kamala Harris, în vârstă de 59 de ani, l-a lăudat luni pe Biden pentru serviciile aduse ţării.

„Moştenirea lăsată de Joe Biden în ultimii trei ani este de neegalat în istoria modernă”, a declarat Harris la un eveniment organizat la Casa Albă pentru a onora sportivii universitari. „În fiecare zi, preşedintele nostru, Joe Biden, luptă pentru poporul american şi îi suntem profund, profund recunoscători pentru serviciile sale aduse naţiunii noastre”, a spus Harris.

Campania vicepreşedintelui Kamala Harris îşi propune să obţină nominalizarea pentru alegerile prezidenţiale până miercuri seară, asigurându-şi majoritatea celor aproape 4 000 de delegaţi la Convenţia Democrată necesari pentru a câştiga, scrie news.ro. 

Oficialii şi aliaţii campaniei sale au efectuat sute de apeluri telefonice pentru a obţine sprijinul delegaţilor înainte de convenţia de la Chicago din 19-22 august, încercând totodată să blocheze orice posibil contracandidat.

Obţinerea sprijinului delegaţilor este esenţială pentru a se asigura că Harris îl înlocuieşte pe Biden pe buletinul de vot din 5 noiembrie în calitate de candidat al partidului împotriva republicanului Donald Trump.

Harris are nevoie de sprijinul unei majorităţi simple, adică a 1.969 dintre cei 3.936 de delegaţi democraţi, pentru a-şi asigura nominalizarea la convenţia din august. Până acum, aproximativ un sfert dintre aceştia au promis să o susţină, pe baza anunţurilor publice.

Statul Tennessee din sudul SUA a devenit primul care şi-a angajat cei 70 de delegaţi în favoarea vicepreşedintelui, au declarat duminică surse pentru Reuters.