Elon Musk se consideră un ”supererou care își asumă riscuri”. Proprietarul Tesla a devenit mâna dreaptă a lui Donald Trump după ce acesta a câștigat alegerile prezidențiale de anul trecut. Musk se află acum în fruntea Departamentului de Eficiență Guvernamentală, care lucrează pentru a reduce drastic dimensiunea guvernului, scrie CNN.
Elon Musk vrea să salveze civilizația occidentală de empatie
În podcast-ul lui Joe Rogan, publicat pe 28 februarie, Musk a expus teoria conspirației conform căreia democrații ar încerca să aducă cât mai mulți imigranți ilegali pentru a câștiga controlul guvernului SUA pe termen lung. Musk a afirmat că, dacă democrații ar mai avea încă patru ani, ar reuși să legalizeze suficienți imigranți ilegali în statele oscilante, transformându-le în state „albastre”, ceea ce le-ar asigura victoria în alegeri.
Cu toate acestea, ceea ce a urmat în discuție oferă o perspectivă mai clară asupra motivelor reale ale lui Musk de a sprijini reducerea dimensiunii guvernului. El consideră că empatia pentru indivizi este dăunătoare colectivității și că aceasta „slăbește” societatea. Musk a adus în discuție decizia Californiei de a oferi asigurare medicală pentru persoanele fără documente care se califică pentru programul Medi-Cal, susținând că aceasta reprezintă o formă de „empatie civilizațională sinucigașă”, scrie digi24.ro.
Deși Musk afirmă că apreciază empatia și consideră că „ar trebui să îți pese de ceilalți oameni”, el susține că excesul de empatie dăunează societății și că aceasta a fost „transformata într-o armă”. Lipsa de empatie față de angajații săi este o temă recurentă în biografia recentă despre Musk, scrisă de Walter Isaacson, care detaliază comportamentul acestuia în timpul conducerii companiilor sale, precum Tesla și SpaceX.
La Tesla, SpaceX și Twitter, Musk se prezenta ca un salvator al umanității, de la promovarea mașinilor electrice, la explorarea interplanetară, până la apărarea Primului Amendament. Viziunea sa despre sine este aceea a unui „supererou” care își asumă riscuri, și chiar și în discuțiile cu Rogan a menționat teama de a fi ucis pentru misiunea sa.
Acum, în loc să salveze omenirea, el crede că salvează guvernul SUA prin reducerea unor cheltuieli de miliarde de dolari, fără să-i pese de americanii care rămân fără locuri de muncă.