Imediat după ce a preluat controlul Twitter, Elon Musk l-a concediat pe şeful Parag Agrawal şi pe alţi doi directori, directorul financiar Ned Segal şi directorul juridic Vijaya Gadde, potrivit unor surse anonime ale Washington Post. Agrawal si Segal se aflau in sediul Twitter din San Francisco cand a fost semnata intelegerea si au fost escortati afara, au adaugat surse pentru Reuters.
„Pasarea este libera” a scris Musk pe Twitter, referindu-se la logoul companiei, în ceea ce pare a fi un semn că dorește să vadă compania cu mai putine limitari în privința conținutului care poate fi postat.
Elon Musk a avut timp până vineri să finalizeze achiziţia reţelei de socializare, în caz contrar, un proces ar fi avut loc în noiembrie. Operaţiunea a durat de la anunţul la sfârşitul lunii aprilie a unei oferte de achiziţie de 44 de miliarde de dolari.
Miliardarul american a căutat să iasă din această afacere în mod unilateral la începutul lunii iulie, acuzând compania că l-a minţit, însă consiliul de administraţie al companiei a luat măsuri legale.
La începutul lunii, cu câteva zile înainte de deschiderea unui proces pe care Twitter părea pe cale să îl câştige, Elon Musk s-a oferit în cele din urmă să închidă tranzacţia la preţul convenit iniţial.
Înainte să fie anunțată finalizarea tranzacției, Elon Musk a făcut și declarații despre motivul pentru care a cumpărat Twitter.
Miliardarul susține că a vrut să cumpere compania „deoarece este important pentru viitorul civilizației să existe o piață digitală comună, unde o gamă largă de credințe poate fi dezbătută într-un mod sănătos, fără a recurge la violență”.
În ceea ce privește viitoarea politică a Twitter, Elon Musk a spus că nu dorește ca platforma sa devina un ecou al urii si dezbinarii. În plus doreste sa „elimine” botii de spam de pe Twitter și să pună la dispoziția publicului algoritmii care determină modul în care conținutul este prezentat utilizatorilor săi.
Musk nu a spus și cum va realiza aceste lucruri și nici cine va conduce compania. El a spus că planuiește să reduca numărul locurilor de munca, lasandu-i pe cei aproximativ 7.500 de angajati ai Twitter ingrijorati de viitorul lor.
Miliardarul american a mai spus joi ca nu a cumparat Twitter pentru a castiga mai multi bani, ci „pentru a incerca sa ajute umanitatea, pe care o iubesc”.