- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri externe

Tentativa de asasinat asupra lui Donalt Trump a deschis larg buzunarele lui Elon Musk. Fondatorul Tesla va dona lunar o sumă uriaşă pentru susţinerea campaniei prezidenţiale a lui Trump

16 Jul, 13:47 • Stefan Simion
După ce, nu mai departe de luna martie, Elon Musk spunea că nu va susţine financiar niciunul dintre candidaţii la alegerile prezidenţiale din SUA, după atentatul asupra lui Donald Trump fondatorul Tesla pare să se fi răzgândit.
Tentativa de asasinat asupra lui Donalt Trump a deschis larg buzunarele lui Elon Musk. Fondatorul Tesla va dona lunar o sumă uriaşă pentru susţinerea campaniei prezidenţiale a lui Trump

Elon Musk, a cărui avere este estimată de Forbes la 252 de miliarde de dolari, intenționează, aşadar, să doneze 45 de milioane de dolari lunar unui grup care sprijină campania prezidențială a lui Trump, alăturându-se astfel altor personalități din sectorul tehnologic, a relatat The Wall Street Journal.

Aceasta ar putea fi una dintre cele mai mari donații individuale pentru o campanie electorală din istoria SUA. Informaţia nu a fost, deocamdată, confirmată oficial.

Citeste si Elon Musk își deschide o nouă afacere în România! Noi oportunități de a face bani pentru români

Grupul „America PAC”, creat la sfârșitul lunii mai, este o structură fără legături cu echipele de campanie, scutită de impozite conform legislaţiei din SUA. Deși nu poate finanța direct un candidat, PAC-ul are dreptul să desfăşoare activități de sprijin, precum campanii publicitare sau alte inițiative.

Elon Musk va dona lunar o sumă uriaşă pentru susţinerea campaniei prezidenţiale a lui Trump

„America PAC” își concentrează resursele pe mobilizarea susținătorilor republicani din statele-cheie să se înregistreze pentru vot. De asemenea, îi încurajează pe cei deja înregistrați să voteze prin corespondență sau să profite de votul anticipat.

Documentele Comisiei Electorale Federale (FEC) arată că printre donatorii „America PAC” se numără frații Cameron și Tyler Winklevoss, cunoscuți pentru disputele lor cu Mark Zuckerberg la crearea Facebook și pentru investițiile lor în criptomonede. Alţi doi sponsori ai campaniei lui Trump sunt Douglas Leone, partener la firma de capital privat Sequoia Capital, și Antonio Gracias, fost director al Tesla.

Citeste si Elon Musk, avertisment sumbru despre AI: „Procentul de inteligență biologică se micșorează”

Numele lui Elon Musk nu apare încă pe lista contribuitorilor la „America PAC”, însă, potrivit The Wall Street Journal, Musk, intenționează să înceapă donațiile luna aceasta. Dacă aceste intenții se vor concretiza, ar putea reprezenta una dintre cele mai mari donații individuale pentru o campanie electorală din SUA.

Pentru alegerile din 2024, cea mai mare donație cunoscută până acum a fost făcută de Tim Mellon, moștenitor al Mellon Bank, care a donat 50 de milioane de dolari unui alt super-PAC care îl sprijină pe Trump.

Reamintim că Donald Trump a supraviețuit, sâmbătă noapte, unei tentative de atentat la un miting politic din Pennsylvania. Trump a fost rănit la urechea dreaptă. Atacatorul, un tânăr de 20 de ani, a fost împușcat de forțele de ordine. Un spectator a murit după ce a sărit peste soția și fetele sale pentru a le proteja.

Numele meu este Ștefan Simion și sunt absolvent al Facultății de Jurnalism din București. În ultimii ani am lucrat pe postul de redactor în mai multe instituții de presă din România, iar acum ... citește mai mult