- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri externe

Elveția-Italia, meciul de miliarde de la EURO 2024. Cât costă jucătorii echipelor cu cele mai mari șanse să câștige titlul european

29 Jun, 13:12 • Adrian Popovici
EURO 2024 a ajuns în faza optimilor. Primele echipe care se vor înfrunta după etapa grupelor sunt Elveția și Italia.
Elveția-Italia, meciul de miliarde de la EURO 2024. Cât costă jucătorii echipelor cu cele mai mari șanse să câștige titlul european

Elveția-Italia, meciul de miliarde de la EURO 2024, reprezintă o confruntare deosebit de așteptată în optimile de finală desfășurate în Germania. Primul fluier al acestei partide va răsuna sâmbătă, 29 iunie, de la ora 19:00, pe celebrul Olympiastadion din Berlin. În acest duel, valoarea de piață a jucătorilor înclină balanța în favoarea Italiei, una dintre echipele cu cele mai mari șanse să câștige titlul european, notează Economedia.

Campionatul din acest an reunește unii dintre cei mai scumpi fotbaliști ai lumii, iar Italia se remarcă printr-o echipă evaluată la 705,5 milioane de euro, conform transfermarkt.com. Astfel, italienii ocupă locul șapte în clasamentul valorii de piață al echipelor calificate la Euro 2024. De cealaltă parte, echipa Elveției, evaluată la 281,5 milioane de euro, se situează pe locul 14. Valoarea medie a unui jucător din lotul Elveției este de 10,83 milioane de euro, în timp ce pentru Italia aceasta ajunge la 27,13 milioane de euro.

Cel mai valoros jucător din lotul elvețian de la EURO 2024 este Manuel Akanji, care evoluează la Manchester City și are o cotă de piață de 45 de milioane de euro. În echipa Italiei, această poziție este ocupată de Nicolò Barella, mijlocașul de la Inter Milano, evaluat la 80 de milioane de euro.

În ceea ce privește istoricul întâlnirilor directe, ultimele zece meciuri oficiale dintre Elveția și Italia, disputate între 1995 și 2021, s-au încheiat cu șase egaluri, două victorii pentru Italia și două pentru Elveția. Acest echilibru sugerează un meci strâns și disputat, în ciuda diferenței semnificative de valoare de piață dintre cele două loturi.

Echipa Elveției la Euro 2024
Echipa Elveției la Euro 2024

Te-ar putea interesa și: Orașul din România care va avea un nou stadion. Investiția de peste 100 de milioane de lei se va ridica la standardele UEFA. „Azi e o zi așteptată de prea mult timp”

Cât de valoroase pe piața transferurilor sunt echipele de la EURO 2024?

Analizând valoarea echipelor prezente la EURO 2024, Anglia se află în frunte, cu un lot estimat la 1,52 miliarde de euro, urmată de Franța, cu 1,23 miliarde de euro, și Portugalia, cu 1,05 miliarde de euro. Spania și Germania completează topul cinci, cu 965,5 milioane de euro și, respectiv, 831 de milioane de euro.

Alte echipe notabile includ Olanda (815 milioane de euro), Belgia (584 de milioane de euro) și Danemarca (415,5 milioane de euro). Ucraina și Croația, cu valori de 479 de milioane de euro și 327,7 milioane de euro, respectiv, completează lista primelor zece echipe în termeni de valoare de piață. Același clasament plasează România pe ultimul loc, cu o valoare a lotului de doar 92 de milioane de euro.

Italia, cu o valoare de 705,5 milioane de euro, rămâne una dintre favoritele la câștigarea trofeului, în timp ce Elveția, cu 281,5 milioane de euro, speră să producă o surpriză și să avanseze în fazele superioare ale competiției. Cu toate acestea, valoarea de piață nu garantează rezultatele pe teren, unde determinarea și strategia de joc vor fi factori decisivi. Meciul Elveția-Italia promite să fie unul spectaculos, aducând în prim-plan abilitățile și talentul unor jucători de miliarde de euro.

Citește și: EURO 2024. Prima uriașă pe care vor pune mâna fotbaliștii din Georgia după calificarea în optimi. Miliardarul care promite marea cu sarea

Urmărește Daily Business pe Google News
Alte articole
Căsătoriile și divorțurile devin mai scumpe din 2025. Taxele se dublează
Căsătoriile și divorțurile devin mai scumpe din 2025. Taxele se dublează
Program Kaufland, Lidl, Carrefour și al altor supermarketuri de sărbători. Sunt deschise până târziu în Ajunul Crăciunului
Program Kaufland, Lidl, Carrefour și al altor supermarketuri de sărbători. Sunt deschise până târziu ...
Ce se întâmplă dacă pui 500 ml de oțet în mașina de spălat. Trucul ieftin pe care îl știu puține gospodine
Ce se întâmplă dacă pui 500 ml de oțet în mașina de spălat. Trucul ieftin pe care îl știu puține ...
Motivul pentru care felicitarea de Crăciun postată de Prinţul William şi Kate Middleton a fost ștearsă la scurt timp de la publicare. Dezvăluirile fotografului Familiei Regale
Motivul pentru care felicitarea de Crăciun postată de Prinţul William şi Kate Middleton a fost ștearsă ...
Cât costă un cozonac Dubai făcut de Gabriela Cristea. Cu cât vinde prezentatoarea TV produsele de patiserie de Crăciun
Cât costă un cozonac Dubai făcut de Gabriela Cristea. Cu cât vinde prezentatoarea TV produsele de ...
Doliu în lumea muzicii! Trupa Proconsul trece prin momente grele. „Vălică al nostru a plecat și el, prea devreme”
Doliu în lumea muzicii! Trupa Proconsul trece prin momente grele. „Vălică al nostru a plecat ...
Cum l-a poreclit presa din Italia pe Dan Șucu după ce a devenit acționar majoritar la Genoa
Cum l-a poreclit presa din Italia pe Dan Șucu după ce a devenit acționar majoritar la Genoa
Ce are de gând să facă Aura Șova cu cei 100.000 de euro câștigați la Vocea României. Nimeni nu se aștepta la un asemenea răspuns
Ce are de gând să facă Aura Șova cu cei 100.000 de euro câștigați la Vocea României. Nimeni nu ...
Ce mașină va putea trece prima prin intersecție? Testul care dă dureri de cap multor soferi
Ce mașină va putea trece prima prin intersecție? Testul care dă dureri de cap multor soferi
Banca din România care dispare din februarie. Ce se întâmplă cu banii clienților din conturi
Banca din România care dispare din februarie. Ce se întâmplă cu banii clienților din conturi
De ce să nu ridici niciodată o bancnotă găsită pe parbriz. Noua metodă folosită de hoţi
De ce să nu ridici niciodată o bancnotă găsită pe parbriz. Noua metodă folosită de hoţi
Ce reprezintă zgomotele produse de centrala termică. Cea mai frecventă problemă tehnică ce apare la centrale
Ce reprezintă zgomotele produse de centrala termică. Cea mai frecventă problemă tehnică ce apare ...
Lucian Romașcanu, purtătorul de cuvânt al PSD: „Duminică sunt consultările de la Cotroceni. Apoi anunțăm propunerea de premier”
Lucian Romașcanu, purtătorul de cuvânt al PSD: „Duminică sunt consultările de la Cotroceni. ...