- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri externe

Este total interzis să ai asta la tine atunci când treci graniţa. Amenda este imensă şi se confiscă tot!

24 Aug, 21:11 • Cornel Ghimeșan
O româncă a fost reținută la graniţa de pe Aeroportul Marconi din Bologna, Italia, după ce vameșii au descoperit în bagajul său 460 de grame de aur nedeclarat, sub forma a 126 de plachete de diferite greutăți. Valoarea totală a aurului a fost estimată la aproximativ 33.000 de euro.
Este total interzis să ai asta la tine atunci când treci graniţa. Amenda este imensă şi se confiscă tot!

Este total interzis să ai asta la tine atunci când treci graniţa. Aurul a fost găsit în bagajele pasagerei care se pregătea să plece spre București. Acest incident vine pe fondul intensificării controalelor vamale în Italia pentru a preveni contrabanda și nedeclararea bunurilor valoroase, scrie Capital.

Ce să nu faci atunci când treci graniţa

Conform legislației italiene, bunurile valoroase care depășesc pragul de 12.500 de euro trebuie declarate la punctele vamale. Nerespectarea acestei obligații poate atrage amenzi cuprinse între 10% și 40% din valoarea nedeclarată, ceea ce înseamnă că în acest caz, românca riscă o amendă între 3.300 și 13.200 de euro. De asemenea, aurul a fost confiscat și va rămâne în custodia autorităților până la finalizarea anchetei.

Citeşte şi: Cât costă taxa de viză pentru SUA în 2024. Documente necesare şi procedură

Legea italiană, mai precis articolul 1 alineatul (2) din Legea nr. 7 din 17 ianuarie 2000, impune declararea tranzacțiilor și transferurilor de aur a căror valoare depășește 12.500 de euro, pentru a preveni activitățile ilicite precum spălarea de bani. În astfel de cazuri, este esențial ca pasagerii să declare orice bunuri de valoare pentru a evita sancțiunile și confiscările.

Citeşte şi: Țara în care bancnotele și monedele sunt pe cale de dispariție. E dificil să plătești cu cash

Trăim în secolul vitezei, în secolul în care ORICE este la un click distanța, iar diferențele sunt dictate de calitatea “ambalajului”. Trăim în secolul în care suntem victimele dezinformării ... citește mai mult