Pentru a atinge obiectivul de zero emisii în sectorul transporturilor până în 2050, Europa va trebui să investească anual 39 de miliarde de euro, conform unui raport al ONG-ului Transport & Environment. Această sumă depășește subvențiile actuale de 34 de miliarde de euro destinate transportului bazat pe combustibili fosili, potrivit economedia.ro.
Te-ar mai putea interesa și: Iarna 2024. La Nina își intră în rol. Zăpadă și temperaturi atipice în Europa!
foto: emisii
T&E propune eliminarea acestor subvenții și redirecționarea lor către soluții de transport ecologic. Printre recomandările cheie se numără crearea unui fond social și climatic de 1.000 de miliarde de euro până în 2034 și atragerea de investiții private, cu scopul de a decarboniza complet sectorul transporturilor.
„O strategie de investiţii la nivelul UE trebuie introdusă de urgenţă în sprijinul decarbonizării transportului şi a creşte sustenablitatea competitivă a sectorului”, se arată în raportul ONG-ului Transport & Environment.
Pentru a atinge obiectivul de zero emisii în sectorul transporturilor până în 2050, Europa va trebui să investească anual 39 de miliarde de euro, conform unui raport al ONG-ului Transport & Environment. Această sumă depășește subvențiile actuale de 34 de miliarde de euro destinate transportului bazat pe combustibili fosili. T&E propune eliminarea acestor subvenții și redirecționarea lor către soluții de transport ecologic. Printre recomandările cheie se numără crearea unui fond social și climatic de 1.000 de miliarde de euro până în 2034 și atragerea de investiții private, cu scopul de a decarboniza complet sectorul transporturilor.
Raportul arată date concrete și evidențiază necesitatea de a implementa o strategie de investiții coordonată la nivelul UE, care să sprijine dezvoltarea tehnologiilor verzi. T&E sugerează că investițiile totale, inclusiv cele din sectorul privat, ar trebui să ajungă la 310 miliarde de euro pe an până în 2030 și 507 miliarde de euro pe an până în 2040.
Într-un context în care cererea pentru vehicule electrice este în scădere, și cu apeluri din partea unor lideri politici și ai industriei auto pentru revizuirea reglementărilor privind vehiculele cu motoare pe combustie, este esențial ca Europa să-și mențină angajamentele ecologice.
„Cu cât mai rapid vor fi făcute investiţiile, cu atât tranziţia va fi mai ieftină”,a subliniat T&E.
Te-ar mai putea interesa și: Ofertă bilete TAROM. Zboruri ieftine către cele mai frumoase târguri de Crăciun din Europa