- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri externe

Creşteri semnificative ale tarifelor de feribot în Grecia în vara acestui an. Scumpiri de până 101%

26 Jun, 11:24 • Cornel Ghimeșan
Tarifele pentru rutele de feribot de coastă din Grecia au cunoscut în vara anului 2024 creșteri spectaculoase, unele ajungând să se majoreze cu până la 101% față de anul trecut. Această situație a fost evidențiată într-un studiu realizat de o platformă de comparare a prețurilor.
Creşteri semnificative ale tarifelor de feribot în Grecia în vara acestui an. Scumpiri de până 101%

Creşteri semnificative ale tarifelor de feribot în Grecia. Grecia ocupă locul 11 în Europa în ceea ce privește costul biletelor pentru feriboturi, potrivit analizei efectuate de platforma Vivanoda, preluată de Ta Nea.

Citeşte şi: Semnal de alarmă pentru românii care merg în Grecia! Îngrijorări privind temperaturile extreme din ultima perioadă

În clasamentul general al costurilor, Turcia, Marea Britanie, Islanda, Maroc și Malta se situează în topul celor mai scumpe țări pentru aceste servicii, în timp ce Letonia, Tunisia și Lituania oferă cele mai accesibile tarife.

Creşteri semnificative ale tarifelor de feribot în Grecia

Printre rutele cu cele mai mari creșteri de prețuri în Grecia se numără:

  • Paros – Syros: +101%
  • Leros – Lipsi: +73%
  • Sifnos – Folegrandros: +68%
  • Mykonos – Koufonisia: +58%
  • Naxos – Koufonisia: +29%
  • Patmos – Pitagora: +27%

Autoritățile maritime din Grecia au luat în considerare aceste fluctuații mari de prețuri, fenomenul fiind intens analizat de Christos Stylianides, ministrul Afacerilor Maritime, care intenționează să sesizeze Consiliul Concurenței pentru a investiga problema.

Citeşte şi: Alertă de călătorie într-o destinație pe care românii se bat în 2024! MAE: „Evitați orice călătorie”

O preocupare majoră este legată de variațiile bruște ale tarifelor în funcție de numărul de companii care operează pe aceleași rute în aceeași zi. De exemplu, pe ruta Paros-Syros, prețul unui bilet poate varia semnificativ în funcție de numărul de feriboturi de mare viteză disponibile în aceeași zi, ajungând să fie redus cu până la 10 euro în cazul unei concurențe mai mari.

Trăim în secolul vitezei, în secolul în care ORICE este la un click distanța, iar diferențele sunt dictate de calitatea “ambalajului”. Trăim în secolul în care suntem victimele dezinformării ... citește mai mult