Guvernul francez a emis un avertisment dur către firma americană de capital privat CD&R, care intenționează să preia 50% din filiala Opella a gigantului farmaceutic Sanofi, cunoscută pentru producerea paracetamolului, potrivit Antena 3 CNN.
Te-ar mai putea interesa și: Codul Rutier 2024. Lista cu medicamente care pot influența testele antidrog. Substanțele de care șoferii nu trebuie să se atingă
foto: paracetamol
Franța a declarat că va impune sancțiuni de milioane de euro dacă producția sau locurile de muncă sunt mutate în afara țării după tranzacție. CD&R plănuiește să achiziționeze filiala pentru aproximativ 16 miliarde de euro, dar această mișcare a generat critici din partea politicienilor francezi, care se tem că ar putea afecta locurile de muncă din industria prelucrătoare și lanțurile de aprovizionare esențiale pentru Europa.
Sanofi a justificat vânzarea Opella ca parte a strategiei sale de a se concentra pe vaccinuri și medicamente inovatoare. În urma discuțiilor, s-a ajuns la un acord prin care Opella este obligată să mențină producția, locurile de muncă și managementul în Franța, chiar și după preluare.
„Pentru a ne asigura că aceste garanții sunt respectate cu cea mai mare rigoare și fermitate, [vor exista] sancțiuni ferme, imediate și de mare anvergură”, a declarat ministrul economiei, Antoine Armand, luni dimineață, la prezentarea acordului alături de ministrul industriei, Marc Ferracci.
Conform acordului trilateral dintre Sanofi, CD&R și guvernul francez, Opella este obligată să mențină producția în două fabrici care produc medicamente populare, inclusiv paracetamolul comercializat sub marca Doliprane și tratamente pentru alergii și probleme digestive. Dacă aceste unități de producție sunt închise, Opella va trebui să achite o penalitate de 40 de milioane de euro. Acest acord este parte a măsurilor impuse pentru a proteja locurile de muncă din Franța.
Guvernul francez a avertizat firma CD&R că va impune sancțiuni de milioane de euro dacă producția sau locurile de muncă vor fi mutate după achiziția filialei Opella de la Sanofi. Tranzacția de 16 miliarde de euro a generat critici în Franța, din cauza temerilor legate de impactul asupra locurilor de muncă și aprovizionării cu medicamente.
Te-ar mai putea interesa și: Noi medicamente intră pe lista celor gratuite sau compensate. Guvernul aplică noua lege la 1 noiembrie