Liderii politici din Germania vor să-i pună pe cetățeni la mai multă muncă. Inclusiv Olaf Scholz a ieșit cu declarații pe marginea acestui subiect, pentru grupul german de presă Funke, informează Agerpres.
„Trebuie majorat numărul celor care pot într-adevăr să lucreze în jurul vârstei de pensionare. Pentru ca acest sistem să funcționeze, trebuie să extindem serviciile zilnice în centrele de îngrijire a copiilor și în școli”, a declarat oficial german.
În prezent, din ce în ce mai mulți nemți încearcă să se pensioneze anticipat, înainte de 60 de ani. Totuși, cei mai mulți pleacă din sistem la 63-64 de ani. Cu toate acestea, birocrații de la Berlin privesc mișcările din câmpul muncii drept un semnal de alarmă. Astfel, vârsta oficială de pensionare ar urma să crească gradual, de la 65 la 57 de ani, până în 2031.
Pentru a mai îndulci proiectul, Olaf Scholz a anunțat oportunități profesionale pentru cei mai tineri, care vor beneficia de programe de perfecționare.
„O perioadă îndelungată de timp, imigranții care veneau în Germania erau tratați ca și cum ar pleca ulterior din țară.
Obținerea cetățeniei nu era o prioritate. Dar a trecut mult timp de când am devenit o țară de imigrație și vrem să respectăm standardele internaționale”, a mai transmis oficialul german.
În multe țări cetățenia poate fi obținută după cinci ani și acesta ar trebui să devină standardul în Germania, „dacă poți vorbi limba germană, poți să-ți câștigi existența și nu ai comis infracțiuni”, a declarat Scholz.