Goldman Sachs avea 49.100 de angajaţi la sfârşitul celui de-al treilea trimestru, după ce a angajat un număr semnificativ de lucrători în timpul pandemiei de coronavirus.
Este posibil ca disponibilizările să afecteze majoritatea diviziilor băncii, dar ar trebui să se concentreze pe braţul de investiţii bancare a lui Goldman Sachs, a comentat una dintre surse. Băncile de pe Wall Street au suferit o încetinire majoră a activităţii de încheiere a tranzacţiilor corporative ca urmare a pieţelor financiare globale volatile.
Reducerile de locuri de muncă au loc înaintea plăţilor anuale de bonus ale băncii, care sunt de obicei livrate mai târziu în ianuarie şi se aşteaptă să scadă cu aproximativ 40%.
Goldman Sachs şi-a reluat procesul anual de evaluare a performanţei şi reducerile de personal în septembrie, după ce a făcut o pauză de doi ani în timpul pandemiei.
Gigantul de pe Wall Street reduce de obicei aproximativ 1% până la 5% din angajaţi în fiecare an. Aceste noi reduceri la Goldman Sachs vor veni pe lângă disponibilizările anterioare.
Băncile globale, inclusiv Morgan Stanley şi Citigroup Inc, şi-au redus forţa de muncă în ultimele luni, deoarece boom-ul tranzacţiilor pe Wall Street a încetat din cauza ratelor ridicate ale dobânzilor, a tensiunilor dintre Statele Unite şi China, a războiului dintre Rusia şi Ucraina şi a inflaţiei în creştere, transmite Reuters.
Economiştii de la banca americană Goldman Sachs nu se mai aşteaptă ca economia zonei euro să intre în recesiune, după ce aceasta s-a dovedit mai rezistentă decât se anticipa la finele lui 2022, preţul gazelor naturale a scăzut semnificativ iar China a renunţat la restricţiile impuse în contextul pandemiei mai repede decât se preconiza, transmite Bloomberg.
Conform celor mai recente prognoze ale Goldman Sachs, Produsul Intern Brut al zonei euro ar urma să înregistreze un avans de 0,6% în acest an, o îmbunătăţire semnificativă comparativ cu o estimare anterioară care miza pe o contracţie de 0,1%.
În plus, echipa de economişti condusă de Jari Stehn susţine că inflaţia de bază în zona euro se va reduce mai mult decât se anticipa, urmând a ajunge până la aproape 3,25% la finele lui 2023.
„Ne aşteptăm ca inflaţia de bază să se reducă în urma calmării preţurilor la bunuri dar vedem în continuare presiuni pe partea serviciilor ca urmare a creşterii costurilor cu mâna de lucru. Având în vedere activitatea mai rezistentă, inflaţia de bază persistentă şi comentariile privind o politică monetară de tip „hawk”, ne aşteptăm ca Banca Centrală Europeană să înăsprească semnificativ dobânzile în lunile următoare”, se arată într-un raport trimis clienţilor de economiştii de la Goldman Sachs.
Potrivit Agerpres, analiştii băncii americani şi-au reiterat apelul pentru o majorare de dobândă cu 50 de puncte de bază la reuniunile de politică monetară ale BCE din lunile februarie şi martie, urmate de o ultimă majorare cu 25 de puncte de bază în luna mai, astfel încât dobânda la depozite să ajungă la 3,25%.