- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri externe

Google a fost dat în judecată de 32 de companii media europene care solicită daune de 2,1 miliarde de dolari

29 Feb, 09:23 • Dobran Viorel
În luna iunie a anului trecut, Comisia Europeană a trimis acuzaţii antitrust către Google cu privire la activitatea sa publicitară.
Google a fost dat în judecată de 32 de companii media europene care solicită daune de 2,1 miliarde de dolari

Procesul vizează practicile de publicitate digitală ale gigantului tehnologic american Google, grupurile media susţinând că „au suferit pierderi din cauza unei pieţe mai puţin competitive”, potrivit unui comunicat transmis de firmele de avocatură Geradin Partners şi Stek, care reprezintă organizaţiile.

„Fără abuzul de poziţie dominantă din partea Google, companiile media ar fi primit venituri semnificativ mai mari din publicitate şi ar fi plătit taxe mai mici pentru serviciile de tehnologie publicitară”, se adaugă în comunicatul citat de Politico.

Google lansează o campanie importantă înainte de alegeri. Aceasta va combate dezinformarea în 5 țări înainte de europarlamentare

Printre grupurile media se numără unele dintre cele mai importante companii de ştiri din Europa, printre care Axel Springer (care deţine BILD, Business Insider şi Politico), Schibsted, cu sediul în Norvegia, şi grupuri din Benelux, precum DPG Media şi Mediahuis. Coaliţia susţine că acoperă 17 ţări europene.

Google
Google

Procesul a fost intentat la un tribunal olandez. În luna iunie a anului trecut, Comisia Europeană a trimis acuzaţii antitrust către Google cu privire la activitatea sa publicitară.

„Google lucrează în mod constructiv cu editorii din întreaga Europă”, a declarat directorul juridic al Google, Oliver Bethell, adăugând că procesul „este speculativ şi oportunist”. „Ne vom opune cu fermitate şi pe baza faptelor”.

CEO-ul Google a transmis angajaţilor că greşelile serviciului de inteligenţă artificială Gemeni sunt ”inacceptabile”

CEO-ul Google, Sundar Pichai, a abordat greşelile companiei în materie de inteligenţă artificială, care au determinat compania să-şi retragă offline funcţia de generare de imagini Gemini, pentru teste suplimentare, afirmând, într-o notă de marţi seară, că acestea sunt ”inacceptabile”, transmite CNBC.

Pichai a numit inexactităţile ca fiind ”problematice” şi a spus că ”i-au ofensat pe utilizatorii noştri şi au arătat părtiniri”. Informaţia a fost publicată pentru prima dată de Semafor.

Google a lansat pe piaţă generatorul de imagini la începutul acestei luni, prin Gemini, principalul grup de modele AI al companiei. Instrumentul permite utilizatorilor să introducă solicitări pentru a crea o imagine.

În ultima săptămână, utilizatorii au descoperit inexactităţi istorice care au devenit virale online, iar compania a retras funcţia săptămâna trecută, spunând că o va relansa în săptămânile următoare.

”Ştiu că unele dintre răspunsurile sale au ofensat utilizatorii noştri şi au arătat părtinire – pentru a fi clar, este complet inacceptabil şi am înţeles greşit. Nicio AI nu este perfectă, mai ales în această etapă emergentă a dezvoltării industriei, dar ştim că ştacheta este ridicată pentru noi”, a spus Pichai.

Marcel Ciolacu, discuții cu reprezentanții Google. Care sunt planurile privind viitoarele investiții în infrastructura digitală

Ştirea urmează după ce gigantul tehnologic a schimbat numele chatbotului său din Bard în Gemeni, la începutul acestei luni.

Nota lui Pichai afirmă că echipele au lucrat non-stop pentru a rezolva problemele şi că Google va institui un set clar de măsuri şi schimbări structurale, precum şi ”procese de lansare îmbunătăţite”.

”Întotdeauna am căutat să oferim utilizatorilor informaţii utile, precise şi imparţiale în produsele noastre. De aceea oamenii au încredere în ele. Aceasta trebuie să fie abordarea noastră pentru toate produsele noastre, inclusiv produsele noastre emergente de AI”, a scris Pichai în notă.

Urmărește Daily Business pe Google News
Alte articole
Motivul pentru care felicitarea de Crăciun postată de Prinţul William şi Kate Middleton a fost ștearsă la scurt timp de la publicare. Dezvăluirile fotografului Familiei Regale
Motivul pentru care felicitarea de Crăciun postată de Prinţul William şi Kate Middleton a fost ștearsă ...
Cât costă un cozonac Dubai făcut de Gabriela Cristea. Cu cât vinde prezentatoarea TV produsele de patiserie de Crăciun
Cât costă un cozonac Dubai făcut de Gabriela Cristea. Cu cât vinde prezentatoarea TV produsele de ...
Doliu în lumea muzicii! Trupa Proconsul trece prin momente grele. „Vălică al nostru a plecat și el, prea devreme”
Doliu în lumea muzicii! Trupa Proconsul trece prin momente grele. „Vălică al nostru a plecat ...
Cum l-a poreclit presa din Italia pe Dan Șucu după ce a devenit acționar majoritar la Genoa
Cum l-a poreclit presa din Italia pe Dan Șucu după ce a devenit acționar majoritar la Genoa
Ce are de gând să facă Aura Șova cu cei 100.000 de euro câștigați la Vocea României. Nimeni nu se aștepta la un asemenea răspuns
Ce are de gând să facă Aura Șova cu cei 100.000 de euro câștigați la Vocea României. Nimeni nu ...
Ce mașină va putea trece prima prin intersecție? Testul care dă dureri de cap multor soferi
Ce mașină va putea trece prima prin intersecție? Testul care dă dureri de cap multor soferi
Banca din România care dispare din februarie. Ce se întâmplă cu banii clienților din conturi
Banca din România care dispare din februarie. Ce se întâmplă cu banii clienților din conturi
De ce să nu ridici niciodată o bancnotă găsită pe parbriz. Noua metodă folosită de hoţi
De ce să nu ridici niciodată o bancnotă găsită pe parbriz. Noua metodă folosită de hoţi
Ce reprezintă zgomotele produse de centrala termică. Cea mai frecventă problemă tehnică ce apare la centrale
Ce reprezintă zgomotele produse de centrala termică. Cea mai frecventă problemă tehnică ce apare ...
Lucian Romașcanu, purtătorul de cuvânt al PSD: „Duminică sunt consultările de la Cotroceni. Apoi anunțăm propunerea de premier”
Lucian Romașcanu, purtătorul de cuvânt al PSD: „Duminică sunt consultările de la Cotroceni. ...
Cât câștigă un român în Germania. Muncește la o fermă 310 ore pe lună: „Diferă în funcție de câte ore ai într-o lună”
Cât câștigă un român în Germania. Muncește la o fermă 310 ore pe lună: „Diferă în funcție ...
Deficit major de zilieri în România. Ziua de lucru se plăteşte chiar şi cu 500 de lei: „Mai găseşti doar bieţi pensionari, tineret nu mai vezi”
Deficit major de zilieri în România. Ziua de lucru se plăteşte chiar şi cu 500 de lei: „Mai ...
Se dă startul licitației pentru construirea Drumului Expres care va lega două mari orașe ale României. „Drumul morții”, pe care se petrec cele mai multe accidente, va fi înlocuit
Se dă startul licitației pentru construirea Drumului Expres care va lega două mari orașe ale României. ...
A doua şedinţă a Camerei Deputaţilor în structura nou aleasă. Se validează Raportul Comisiei de validare, iar deputaţii vor depune jurământul
A doua şedinţă a Camerei Deputaţilor în structura nou aleasă. Se validează Raportul Comisiei de ...
Se schimbă legea în această ţară. Care persoane nu vor mai fi taxate suplimentar de bănci
Se schimbă legea în această ţară. Care persoane nu vor mai fi taxate suplimentar de bănci