Google începe anul cu concedieri masive în toate diviziile. Acestea includ sute de angajați care lucrează la unele dintre cele mai cunoscute produse ale companiei, inclusiv Google Assistant, software-ul activat vocal care îi ajută pe utilizatori să verifice vremea, să seteze cronometre și să caute rapid informații. În plus, aceste măsuri par a-i viza și pe cei care lucrează în departamentele de vânzări, transmite CNN.
„În fiecare an, urmăm un proces riguros de structurare a echipei noastre pentru a oferi cele mai bune servicii clienților noștri de publicitate (…). Ca parte a acestui proces, câteva sute de posturi sunt reduse la nivel global”, a declarat un purtător de cuvânt al gigantului internetului. „Angajații în cauză vor putea să aplice pentru posturi vacante în cadrul echipei sau în altă parte la Google”, a adăugat acesta. Informația a fost raportată pentru prima dată de Business Insider.
Concedierile care vizează echipele care lucrează la Google Assistant sunt, cel puțin parțial, determinate de o schimbare de orientare către inteligența artificială, a declarat Google, în contextul în care intenționează să integreze mai profund cele mai recente modele de inteligență artificială ale companiei în produsele sale. Schimbările reflectă și mai mult modul în care inteligența artificială pare să înlocuiască deja locurile de muncă chiar în industria care a creat-o.
Concedierile afectează, de asemenea, divizia de hardware care produce dispozitivele Nest, Pixel și Fitbit de la Google, multe dintre reduceri afectând echipa de realitate augmentată a Google.
Citește și: Este oficial! Vicepreședintele Google vine în România! Va investi 2 miliarde de euro într-un centru de date
Echipa principală de ingineri de la Google este, de asemenea, afectată de această schimbare, a precizat compania, adăugând că disponibilizările au loc la nivel global. Decizia vine în urma unui anunț făcut săptămâna aceasta de Amazon privind disponibilizări în cadrul diviziei sale de film și televiziune, precum și la Twitch, platforma de live-streaming a companiei.
Decizia Google vine după ce valuri de concedieri anterioare post-pandemice au avut loc în industria tehnologică, precum și după ce companiile din domeni au dublat numărul de locuri de muncă din sedii, după ce au petrecut o mare parte din pandemie promovând o cultură de tip „remote-first”.
Google susține că face eforturi pentru a găsi alte roluri pentru unii dintre angajații afectați de restructurării.
„Investim în mod responsabil în cele mai mari priorități ale companiei noastre și în oportunitățile semnificative care ne așteaptă”, a declarat un purtător de cuvânt al Google într-un comunicat.
Te-ar putea interesa și: Gigantul IT Google, înfrânt în instanță! Compania a fost de acord să plătească despăgubiri de 700 de milioane de dolari