Autoritățile din Germania impun noi restricții privind grătarele în aer liber, invocând riscuri majore pentru siguranța publică și protecția mediului. Cei care încalcă noile reguli riscă amenzi uriașe și chiar pedepse cu închisoarea, notează Capital.
În Germania s-a luat o decizie drastică, afectând astfel obiceiurile a milioane de locuitori. Autoritățile au luat hotărârea de a interzice grătarele în aer liber, invocând riscuri majore pentru siguranța publică și mediu. Măsura a stârnit nemulțumirea multor persoane, în special a celor care își petreceau timpul liber în natură, profitând de sezonul cald.
Citește și: Uniunea Europeană interzice mini-produsele din hoteluri. Turiștii vor veni de acasă cu gel de duș și săpun
Pe timp de vară, multe persoane aleg să facă grătare în aer liber, acest obicei fiind unul extrem de popular. Totuși, de-a lungul anilor, a generat numeroase dispute și probleme, în special în zonele urbane și în apropierea spațiilor locuite. Oamenii se întreabă uneori unde au voie să desfășoare această activitate, indiferent că e vorba despre balcon, în curtea proprie sau în spații publice.
În Germania, regulile privind desfășurarea acestei activități variază de la un land la altul, iar conform legislației, fiecare stat federal are propriile reglementări, unele dintre ele venind cu restricții drastice.
Odată cu venirea sezonului cald, tot mai multe persoane își petrec timpul în aer liber. Din această cauză, autoritățile din Renania de Nord-Westfalia au decis să interzică grătarele în aer liber în parcuri și păduri. Regulile impuse includ și fumatul în zonele împădurite, pentru că orice scânteie poate declanșa un incendiu de proporții. Mai mult, vântul puternic specific sezonului poate contribui la extinderea rapidă a flăcărilor, făcând intervenția pompierilor extrem de dificilă. Totodată, animalele sălbatice sunt direct afectate, fiind nevoite să își părăsească habitatul din cauza incendiilor provocate de neglijența oamenilor. Specialiștii susțin că primăvara aduce temperaturi ridicate, iar lipsa precipitațiilor duce la uscarea rapidă a vegetației. În aceste condiții, un simplu foc necontrolat poate avea consecințe devastatoare pentru mediu, dar și pentru locuitori.
Oamenii care nu respectă această interdicție în Germania, riscă sancțiuni severe. Cei care sunt prinși încălcând legea pot primi amenzi majore, iar cei care provoacă incendii din neglijență riscă până la cinci ani de închisoare. Autoritățile subliniează că această măsură este esențială pentru siguranța publică și pentru protecți mediului.
Citește și: Ce a cumpărat o româncă din Spania de la un supermarket cu 100 de euro. „Am reușit să iau de toate”