- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri externe

Grecia dezamăgește tot mai mult. Cât a plătit un turist pentru două cafele și două prăjituri: „O obrăznicie totală”

12 Aug, 12:16 • stefan.vlad
Grecia dezamăgește tot mai mult. În sezonul estival, nu doar românii aleg să își petreacă vacanțele pe litoralul grecesc, ci și mulți alți turiști din Europa. Însă, în ultima vreme, țara primește tot mai multe nemulțumiri din partea celor care le trec pragul.
Grecia dezamăgește tot mai mult. Cât a plătit un turist pentru două cafele și două prăjituri: O obrăznicie totală

Grecia dezamăgește tot mai mult. Chiar dacă plajele au nisip fin, iar marea este cristalină, prețurile din ce în ce mai ridicate îi fac pe turiști să nu-și mai petreacă vacanțele pe litoralul grecesc. Dacă în anii trecuți se afla în topul destinațiile favorite, acum, pare să se ducă tot mai jos în clasament.

Citește și: Țara preferată de români pentru prețuri și servicii mai bune ca în Grecia: „Am venit aici că n-am bani de Mamaia”

Grecia dezamăgește tot mai mult

Pentru cei mai mulți turiști, atunci când aleg o destinație de vacanță, prețurile joacă un rol important, iar Grecia era de departe țara favorită a multor oameni. Însă, acum, tot mai mulți se plâng de costurile ridicate pe care le au localurile.

Un turist din Germania a experimentat pe propria piele și a fost extrem de dezamăgit, exprimându-și nemulțumirea pe rețelele sociale. La o cafenea de pe Muntele Pelion din Magnisia, bărbatul a plătit 17 euro pentru două cafele și două prăjituri.

Fiecare poate să gândească și să-mi spună ce vrea. Dar găsesc că o obrăznicie totală pentru două frappe și cele două prăjituri, dacă pot să numim asta un tort, au perceput 17 euro. Cum ar trebui un grec să-și permită asta când aici primești 30 de euro pentru o zi de muncă?”.

Unii internauți au commparat Grecia cu Germania, precizând faptul că în cea din urmă, familiile aleg ies mai rar la restaurant, dacă nu își permit mai mult, iar vacanțele sunt organizate pe perioade mai scurte.

Ofertă și cerere. În locuri speciale totul este mai scump și așa este și în Germania. Multe lucruri sunt posibile doar pentru cei bogați. Familiile ies mai rar în oraș sau merg în vacanță pentru perioade mai scurte de timp/ S-ar putea să crezi că ești în Santorini”, sunt câteva dintre comentariile primite la postare, relatează Merkur.de.