- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri externe

Grecia interzice munca în aer liber la orele amiezii. Canicula face prăpăd în toată Europa

17 Jul, 12:30 • stefan.vlad
Grecia interzice munca în aer liber la orele amiezii. Autorităţile din Grecia au cerut unor firme să nu-şi lase angajaţii să îndeplinească sarcini grele în aer liber în timpul orelor de după-amiază, în timp ce ţara este cuprinsă de un nou val de căldură.
Grecia interzice munca în aer liber la orele amiezii. Canicula face prăpăd în toată Europa

Grecia interzice munca în aer liber la orele amiezii. Temperaturile ridicate au perturbat în mod repetat activităţile zilnice începând cu luna iunie, iar sute de incendii de vegetaţie au izbucnit, alimentate de vânturi puternice, după cea mai caldă iarnă înregistrată vreodată, pe care oamenii de ştiinţă o leagă de schimbările climatice globale.

Citește și: Greșeala care te poate lăsa pe jos în Grecia! Toți șoferii trebuie să știe această regulă de circulație dacă mai vor să aibă permis

Grecia interzice munca în aer liber la orele amiezii

Printre cei afectați de această măsură se numără constructorii, livratorii de alimente, curierii și constructorii de nave, care trebuie să își întrerupă activitatea de la prânz până la ora 17.00, în intervalul de marți până vineri. Ministerul Muncii din Grecia a luat această decizie deoarece se estimează că temperaturile vor atinge 42-43 de grade Celsius în unele regiuni ale țării, potrivit Reuters.

În Grecia, valurile de căldură au afectat constant activitățile zilnice încă din luna iunie, iar numeroase incendii de vegetație au izbucnit, alimentate de vânturi puternice, după ce țara a înregistrat cea mai caldă iarnă din istorie, fenomen pe care oamenii de știință îl atribuie schimbărilor climatice globale.

Meteorologii preconizează că temperaturile vor rămâne ridicate până la sfârșitul lunii. În condițiile în care ploaia a fost absentă în majoritatea regiunilor Greciei în ultimele luni, multe insule turistice se confruntă cu lipsa apei.

Uneori am dureri de cap, amețeli, vedere încețoșată/ La temperaturi atât de ridicate, cred că ar trebui să ne oprim din lucru după o anumită oră, să facem o pauză și apoi să reluăm.”, a declarat Adamantia Krassa, în vârstă de 44 de ani, care curăță străzile municipale.

În urma temperaturilor extrem de crescute, în piața Syntagma din centrul Atenei a fost amplasată o unitate mobilă a Crucii Roșii, care să ofere asistență celor răpuși de căldură.

Trecem printr-o perioadă prelungită de temperaturi ridicate. Toată această solicitare fizică are efecte negative asupra corpului uman”, a declarat coordonatoarea unității, Dimitra Tsekoura.