- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri externe

Greve în mai multe aeroporturi. Vor fi întârzieri și posibile anulări de zboruri

02 Sep, 19:27 • Preda Silvia
Grevele sunt dese în Europa, deoarece tot mai mulți angajați luptă pentru salarii mai mari și condiții de muncă mai bune. Uneori, grevele sunt planificate cu luni înainte, dar multe sunt anunțate în ultimul moment.
Greve în mai multe aeroporturi. Vor fi întârzieri și posibile anulări de zboruri

Angajații Forțelor de Frontieră de pe Aeroportul Heathrow din Londra sunt nemulțumiți de programul de lucru și fac greve, informează Euronews.

Sute de angajați ai Forțelor de Frontieră de pe Aeroportul Heathrow sunt în grevă până marți, 3 septembrie, dar perturbarea zborurilor ar putea continua pe tot parcursul acestei luni.

Lucrătorii au anunțat că vor refuza să facă ore suplimentare în perioada 4-22 septembrie 2024.

Italia: greve planificate după sezonul de vară

Sectorul transporturilor din Italia nu poate să intre în grevă între 27 iulie și 5 septembrie, perioadă de vacanță, dar după această dată sunt planificate mai multe greve, conform Euronews.

Dacă zburați către, dinspre sau peste Italia pe 7 septembrie, este posibil să aveți întârzieri sau anulări de zboruri. Piloții și personalul de cabină de la transportatorul ITA Airways și compania aeriană cu buget redus Wizz Air vor să protesteze între orele 13:00 și 17:00.

Citește și: Noua regulă ce trebuie respectată de toți pe aeroporturi. Intră în vigoare din 1 septembrie!

Greve pe mai multe aeroporturi
Greve pe mai multe aeroporturi

Site-ul web al Autorității Aviației Civile din Italia va fi actualizat cu mai multe detalii despre posibile perturbări mai aproape de 7 septembrie.

Greve la nivel național pentru transportul public în Italia

O altă grevă a transportului public, aceasta cu durata de 24 de ore, este planificată pentru 20 septembrie.

Lucrătorii de pe autostrăzile din Franța au început și ei greve în semn de protest față de scăderea numărului de personal.

O grevă pentru transportul public a fost anunțată și în cele mai mari orașe din Țările de Jos, pe 11 septembrie.

Serviciile din Amsterdam, Haga și Rotterdam vor fi afectate, transmit autoritățile.

Vezi și: Cum încearcă TAROM să scape de plata despăgubirilor pentru zborurile anulate din cauza grevei piloţilor. Compania susţine că din 600 de cereri, 90% sunt incomplete